Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell blir Renaults försteförare

Ett år att lära. Ett år att vinna. – Ett vanligt resonemang i motorsportsammanhang. Men för Patrik Sandell och Emil Axelsson höll inte planen riktigt. De ville sig inte bättre än att de blev världsmästare redan första året. Därför är beskedet att Renault Sport vill behålla sina svenska stjärnförare ett år till kanske inte så oväntat.


Spekulationerna har pågått en tid och i tisdags blev det klart. Då skrevs papprena på. Juniorvärldsmästarna Patrik Sandell och Emil Axelsson fortsätter att köra för Renault Sport i JVM under 2007. Med det nya avtalet blir Patrik Renaults officiella fabriksförare i Rally. Och han blir dessutom först ut att köra den nya Renault Clio R3.

Som regerande juniorvärldsmästare ingår Sandell i samma klubb som bland andra Sebastien Loeb, Daniel Sordo och PG Andersson. Men hittills har inget lyckats försvara titeln. Något som Patrik vill ändra på.

”Målet är självklart att försvara titeln. Eftersom ingen annan lyckats med det förut är det dags nu. I övrigt handlar det om att utvcklas vidare som chaufför och testpilot, eftersom vi kommer att åka otroligt mycket test under året” säger Patrik Sandell.

”En bra rallysatsning är alltid två- eller treårig anser jag, och alla vi på Renault Sport är glada att få möjligheten att få fortsätta med Patrik och Emil. Det blir en spännande utmaning för det regerande mästarteamet, med en helt ny bil och mot nya mål” säger Gilles Vandecaveye, ansvarig för rallyavdelningen på Renault Sport i Frankrike.


Den nya bilen följer R3-reglementet som enligt rykten kommer att gälla som JVM-klassen 2008. Klassen har fått dispens att tävla redan i år och kör tillsammans med super 1600-bilarna men har 2-litersmotor istället för 1,6 liter.




Foto: Renualt Sport

”Jag har testat bilen på grus i Sydfrankrike i mitten av december och den kändes mycket bra. Otroligt lättkörd och bra motor. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla den här bilen tillsammans med Renault” säger Patrik Sandell.

Bilen ska vara klar i början på februari. Målet är att hinna med minst två dagars test innan Rally Norway 16-18 februari, som blir den första deltävlingen i årets mästerskap.


Junior Rally Championship Kalender 2007
Feb 16-18 Rally Norway
Mar 30-01 Apr Rally Portugal
Maj 18-20 Rally Italia-Sardinia
Aug 03-05 Rally Finland
Aug 17-19 Rally Deutschland
Okt 05-07 Rally Catalunya
Okt 12-14 Tour de Corse

Sandell och Reanult kommer att delta i samtliga tävlingar utom Tour de Corse

Fakta Patrik Sandell:
Aktuell just nu: Världsmästare i rally 2006!
Ålder: 24 år
Längd: 183 cm
Vikt: 71 kg
Bor: Östersund
Klubb: Jämtlands MK
Civiltillstånd: Sambon Ida
Sysselsättning: Rallyförare & Förarinstruktör
Övriga intressen: Träna, åka skoter och umgås med kompisarna
Styrka som chaufför: Smart & Aggressiv
Codriver: Emil Axelsson


www.patriksandell.com