Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VM-festen har börjat!

Nu har den börjat, festen som ska sätta VM-prägel på hela Värmland före och under Uddeholm Swedish Rally.
– VM-festen är ett koncept som ska tilltala alla som vill ha roligt, oavsett om de älskar rally eller inte, säger Glenn Olsson vd för Svenska Rallyt Event AB.

VM-festen inleddes med en presskonferens torsdagen den 17 januari. Den fortsätter redan på fredag (19 jan) då 100 dagpass och lika många fribiljetter till den avslutande Superspecialen delas ut i affärscentret Mitt i City i Karlstad.
– På fredag inleds årets rally-VM i Monte Carlo. Det vill vi fira på det här sättet, berättar marknadschefen Pär Ekholm.

VM-festen är samlingsnamnet för all verksamhet med anknytning till den svenska VM-deltävlingen i rally – sport, nöje och kultur.
– Sedan några år tillbaka har vi, med bland annat våra arenor, jobbat med att öka tillgängligheten till Uddeholm Swedish Rally för allmänheten. Med VM-festen tar vi ytterligare ett steg i vår strävan att bredda verksamheten och göra Svenska Rallyt till mer än en rallytävling för såväl redan trogna som nya besökare, säger Ekholm.
– Vi har utvecklat vårt samarbete med butiker, krogar och restauranger i hela Värmland och speciellt då i Karlstad och Hagfors, tillägger Olsson.

Programmet för VM-festen är omfattande och innehåller många aktörer. Nöjesfabriken i Karlstad är en utav dem och som officiell partner får Sveriges näst största nattklubb en central roll i VM-festen i Karlstad.
Nöjesfabriken arrangerar bland annat after rally varje tävlingsdag och står dessutom som värd för SS21, den stora avslutningsfesten. Nöjesfabrikens motsvarighet i Hagfors blir den VM-by som kommer att byggas mitt i centrum. Där kommer aktiviteterna att avlösa varandra under de intensiva tävlingsdagarna.



Foto: Rasmus Bjerén
Här är gänget som bjuder in till VM-fest i Värmland. Fr.v: Claes Nordsäter (driftchef Nöjesfabriken), Pär Ekholm (marknadschef Uddeholm Swedish Rally), Joakim Åhs (VM-festen i Hagfors centrum), Urban Johansson (VM-festen i Hagfors centrum), Bertil Klarin (tävlingsledare Uddeholm Swedish Rally), Glenn Olsson (eventchef Uddeholm Swedish Rally).

SVENSKA RALLYT
Media
Jerker Johansson