Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

LÄGET UNDER KONTROLL MED EN MÅNAD KVAR

Det återstår nu bara en månad till vinterns stora motorhöjdare i övre Norrland. SM-premiären i SRCC (Swedish Rally Car Championship) körs som bekant i trakterna av Vännäs veckoslutet 23-24 februari.
- Läget är under kontroll, vintern har ju tacksamt också kommit till sist varför ingenting talar för att vi inte ska bjuda på ett riktigt vinterrally, berättar tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström.

Efter att Sandviken tvingats flytta fram sin SRCC-deltävling från denna sista helg i januari till mars månad kommer Rally Vännäs att vara premiären i 2007-års jakt på SM-poäng.
- Det är självklart ingen nackdel, tycker ”Mikro” Åström så här två veckor före det att anmälningstiden till Rally Vännäs går ut.
- Anmälningarna kommer in i väntad takt, jag tror och hoppas att det blir riktigt många som kommer till start.

Väderleken och underlaget då…
- Det har börjat frysa åt riktigt bra här på slutet, vi hade mer än 20 minusgrader flera dagar under den här veckan och vi vattnar också lite på en del sträckor, berättar Åström. Visst skulle vi må bra av ännu mer snö, men under den vintermånad som är kvar kommer det säkert att komma tillräckligt av den varan också.
Allt talar alltså för bra förutsättningar…
- Visst, man ska aldrig ge några uttalade garantier men visst kommer det att bli ett riktigt bra vinterrally.

Organisationen?
- Vi har bra koll på läget, jag känner ingen oro där även om det finns vissa poster och funktioner som inte är bemannade i talande stund.
Som bekant kommer fredagskvällens etapp att bjuda på en sträcka på Umåkertravet som dessutom körs två gånger.
- Allt går ju mot mer arenaidrott och det här konceptet jobbar vi mycket med. Det måste väl vara trevligt att åka ut till Umåkertravet den kvällen och se förarna köra sträckan två gånger (SS1 och SS4) medan man sitter inne, äter rallybuffé och umgås, varvat med att gå ut och kika sig för på serviceplatsen på travets drive in-parkering, avslutar Roland ”Mikro” Åström, generalen för Rally Vännäs.