Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Inget rally för Sjöström Motorsport 2007!!!

Istället för en större satsning i en fyrhjulsdriven bil nästa säsong, blir det ett sabbatsår för teamet.

Som vi tidigare meddelat och befarat så blir det tyvärr ingen körning för Sjöström Motorsport under säsongen 2007. Nu har Lars och teamet tagit det jobbiga beslutet att ta ett sabbatsår inom rallyt.

Så här har Mats Hansson skrivit i Hudiksvalls Tidning den 23:e januari.

Drömmen som gick i kras
Förra året rattade han hem JSM-guld och SM-silver med sina Renault Clio Ragnottibilar. Sedan ville SMK Hälsinges Lars Sjöström höja rallyribban och utmana i en vassare klass. Men trots intensiv annonsering såväl inom landet som internationellt har han inte hittat någon köpare till de två bilar han använde i fjol.
- Jag har kastats mellan hopp och förtvivlan. Men nu är det bara att konstatera faktum. Det blir ingen körning för mig i år, säger en besviken Lars Sjöström som tvingats lägga rallylivet på is. Han hade lagt fokus på en satsning i en grupp N och köra fyrhjulsdrivet med en bil som är snabbare i accelerationen. En sådan satsning kostar stora pengar. Då duger det inte att ha kapital stående hemma i garaget.
- Ena stunden har det känts som om allt hopp var ute. Sedan har några visat intresse för bilarna och jag fick lite gnista och att det trots allt, kändes som om det finns möjligheter. Men nu är det bara att konstatera att jag får följa säsongen som åskådare.

Lars tror att fler hugade spekulanter hör av sig när väl rallycirkusen dragit i gång, men när de tilltänkta konkurrenterna dundrar fram på vägarna får Lars inrikta sig på att köra familjeföretagets lastbil. Alternativet att köra ännu en säsong i grupp N2 kittlar inte det minsta.
- Jag har gjort mitt i den klassen. Ska man köra en rallysäsong måste man vara taggad inför uppgiften och jag har ingen motiviation för att åka ännu ett år i en klass där jag redan visat att jag kan köra snabbt.
- Nu ska jag använda 2007 till att ladda om. I den här sporten är det tyvärr pengarna som styr det mesta, men 2008 ska jag vara tillbaka, sugen och laddad för att visa vad jag går för!