Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Många hästkrafter för Goop
Stjärnkusk provåkte VM-sträcka på Färjestadstravet

En hästkraft är han van vid. I tisdags fick stjärnkusken Björn Goop för första gången uppleva vad det innebär att tygla 295 stycken. Som kartläsare provåkte Björn specialsträckan som kommer att inleda och avsluta årets upplaga av Uddeholm Swedish Rally.
– Det var häftigt. Nu vill jag köra själv, sa Goop entusiastiskt efter rallydebuten.



I tisdags flyttade Svenska Rallyt in på Färjestadstravet. Den nybyggda specialsträckan, där VM-stjärnorna kommer att mötas man mot man, testades på allvar för första gången.
Provkörningen väckte Björn Goops intresse och som avslutning på kvällens travtävlingar fick världens tredje segerrikaste kusk 2006 möjlighet att för första gången någonsin åka med i en rallybil. Trots ett intensivt tävlingsschema med åtta lopp tvekade han inte att tacka ja.
– Och jag hade gjort det även om det hade inneburit att jag tvingats stå över något av mina lopp, försäkrar han.

Mats Karlsson, som rattade den fyrhjulsdrivna Mitsubishin, sparade inte på krutet när Goop i full travmundering tog plats i högerstolen.
– Det var fullt skaft hela varvet och i de båda hoppen. Björn satt tryggt tillbakalutad och såg lugn ut, rapporterar Säffleföraren med tre SM-titlar på meritlistan.
Goop lät sig inte skrämmas. Han njöt.
– Det var en fantastisk känsla. Bra fart på raksträckorna, härligt tryck i svängarna och riktigt häftiga hopp, kunde han konstatera efteråt.



Björn Goop har alltid haft ett stort intresse för motorsport och bilar.
– Min morfar, Bernt Arvidsson, körde rally och gjorde flera starter i Svenska Rallyt. Själv kör jag mycket bil i jobbet och har provat på alla möjliga typer av häftiga sportbilar. Åkt med i en rallybil har jag emellertid aldrig gjort tidigare, men efter den här provturen är jag enormt sugen på att få köra själv. Det får bli nästa stora grej, säger han.


Foto: Rasmus Bjerén/Svenska Rallyt


SVENSKA RALLYT
Media
Jerker Johansson