Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

DANIEL ÖKADE PÅ SLUTET AV DAGEN

Det var en laddad Daniel Carlsson som kom till start på SS2 i Uddeholm Swedish Rally på fredagsmorgonen. Planen för dagen var att sätta sträckplaceringar runt femte till åttonde plats, och Daniel följde planen som om den var ristad i sten.

Med en femteplats på dagens första prövning, den nordliga Likenäs-sträckan, höjde Daniel självförtroendet trots att han inte var helt nöjd med sin körning. Han höll sedan ett hyggligt tempo fram till serviceuppehållet mitt på dagen. Eftermiddagen inleddes lite mer trevande, bland annat på grund av för mycket dubbutstick på däcken. Daniel valde att spara lite på dubben och backade av något på de två första sträckorna – där gruset krupit fram efter den första genomkörningen. Han satte istället in stöten på dagens näst sista sträcka, Vargåsen, där han tog en tredjeplats bakom sina två kollegor från förra årets prispall i Uddeholm Swedish Rally – Marcus Grönholm och Sebastien Loeb.

Själv summerar han dagen så här:

- Det har gått precis som vi tänkt oss. Jag sa ju igår kväll att vi skulle sätta femte- till åttondeplatser idag, och det gjorde vi också. På andra varvet var dubbutsticket för långt, men sådana smällar får man ta i rally. Det har inte varit helt enkelt att anpassa sig till engelska noter, men det tar sig mer och mer och jag känner att jag och Denis får in flytet sakta men säkert.

Imorgon går rallyt in på sin andra riktiga dag – och bjuder på riktigt intressanta ingredienser. Den andra sträckan för dagen, Liljendal, kommer med sina 34.54 km sannolikt att bli en riktig rysare, inte minst därför att den är otroligt snabb:

- Liljendal är en ruskigt snabb sträcka, den kommer att bli en häftig upplevelse men också en svår utmaning. Jag känner mig laddad för lördagen, och det vore skönt att kunna hålla liv i drömmen om ännu en pallplats istället för att släppa iväg de andra för långt. Bilen känns bra, så den är inget bekymmer – och redan idag var det riktigt mycket folk ute i skogarna och hejade och stojade. Det stärker mig verkligen att se alla fans ute i skogen. Vi ses imorgon!

Lördagens etapp börjar kl. 08:03 med SS9 Lesjöfors. Avslutningen sker kl. 16:51 inne på den populära sprintsträckan i Hagfors.