Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Daniel kör kontrollerat – på femte plats efter dag två

Efter en lördag som kantats av diverse småproblem är det en relativt nöjd Daniel som går till nattvila med femteplatsen i VM-rallyt på hemmaplan, Uddeholm Swedish Rally. Tillsammans med kartläsaren Denis Giraudet har Daniel tagit sig igenom sju sträckor under dagen och avancerat två placeringar från gårdagens sjundeplats.

Redan på dagens första sträcka, Lesjöfors, var Daniel dock illa ute:

- Vi kom fel in i en sväng och kom väldigt långt ut. Jag hann vrida på ratten och tänka att nu är det full gas som gäller om det inte ska gå åt skogen, så jag tryckte i botten och det gick vägen. Ett litet äventyr var det, men vi kom helskinnade därifrån som tur var. Sedan hade vi problem med paddelväxlarna på nästa sträcka. Det problemet kunde jag åtgärda själv, så jag har minsann varit mekaniker också idag, skrattar Daniel.

På dagens andra runda gjorde ett felaktigt däckval att Daniel och Denis hade svårt att hålla tempot uppe. Dubbutsticket var för kort, vilket fick till följd att bilen understyrde in i kurvorna, överstyrde ut ur dem och var allmänt svår att hålla på vägen. Daniel är dock nöjd:

- En femteplats måste betraktas som mycket bra efter två dagars hård körning med ny bil och ny kartläsare. Vi kom hit för att köra snabbt men säkert. Jag har ju inte gjort någon hemlighet av att jag gärna vill upp på pallen, men inför morgondagen försöker vi bevaka femteplatsen. Kan vi hålla den så har vi gjort ett bra rally med bra poäng både till oss själva och till teamet – och dessutom fått massor av viktig erfarenhet att använda oss av i Norge nästa helg! Det är en dag kvar, det gäller att hålla hela vägen fram och jag ser fram emot söndagen!



Söndagens etapp börjar kl. 08:18 med den 31 km långa Backa-sträckan. Denna körs två gånger under dagen liksom Malta (11.25 km) innan det är dags för andra genomkörningen av publiksuccén Karlstad Super Special Stage och prisceremoni på travbanan i Karlstad. Om allt går vägen kör Daniel i mål på en riktigt bra placering inför sin hemmapublik – något som hela Sverige kan se eftersom sträckan livesänds i Sveriges Television. Se upp Åre – rally-VM är i Sverige!


Rasmus Bjerén
informationsansvarig

Foto: Johan Gren Resultatservice