Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

MIDNATTSSOLSRALLYT 16-19 juli 2009

Rallyt sänds i år över webben

I år ges även den som inte kan ta sig ut i rallyskogen en chans att följa Midnattssolsrallyt. Ny teknik gör att det inte behövs någon stor apparat för att sprida tal och musik via webben. Trucknet Radio har teknik och erfarenhet för att rallyt ska kunna följas av den som har en dator eller en mobil med uppkoppling varifrån som helst runt hela klotet.

- Idag är det så enkelt att vi när som helst kan koppla upp oss var vi än är - berättar Thomas Hydén, pappa till tekniken - och via ett modem nå servern som rallyts hemsida kan länkas till. Vi sköter både planering, intervjuer och teknik på två man - fortsätter han - det är jag och Kent Öhlin som sköter allt.

Företaget är inte nytt utan har hållit på i många år och har just nu ett samarbete med Vägverket med trafikinformation till den tunga trafiken i Sverige.

- Vi har redan en färdig programtablå så sändningstiderna är klara - fortsätter Thomas - och vi kommer att göra nerslag främst vid matuppehåll och målgång efter varje dagsetapp.

Torsdagen den 16 juli kl 16.00 - 17.00
Direktsändning från Midnattssolsrallyt
Fredagen den 17 juli kl 13.00 - 14.00 & kl 17.00 - 18.00
Direktsändning från Midnattssolsrallyt
Lördagen den 18 juli kl 11.00 - 12.00 & kl 15.45 - 17.30
Direktsändning från Midnattssolsrallyt
Söndagen den 19 juli kl 11.00 - 12.00 & kl 15.00 - 16.00
Direktsändning från Midnattssolsrallyt

Nytt vandringspris instiftat av Rally-Harry
- Här har man kört mer än 600 biltävlingar i sitt liv och så vurpar man i 5-10 kilometers fart och krossar knäskålen - berättar en inte alltför ledsen Rally-Harry Bengtsson. Jag skulle ju ha kört föråkare i årets Midnattssolsrally, men nu är jag konvalescent istället - fortsätter han.

Olyckan inträffade i början av juni på sommarön med en 4-hjuling och när Harry blev uppvaktad av KAK med blommor fick han en idé.
- Jag skickade frun att leta bland mina pokaler från 1959, för jag skulle vilja betala tillbaka på något sätt till rallysporten som gett mig så mycket - förklarade Harry - och ett vandringspris vore väl något.

Rally-Harry Bengtsson var totalsegrare i Midnattssolsrallyt årgång 1956 och är den ende som segrat i rallyt med en Volkswagen. En VW 1200 dessutom. Självklart stod han åter på startlinjen när Midnattssolsrallyt väcktes till liv igen exakt 50 år efter totalsegern år 2006.

- Men så kom jag på att det naturligtvis skulle vara min segerpokal från just segeråret 1956 som skulle göra sig bäst som ett nytt vandringspris - och det här är en riktig pokal ska du veta. Nu har den just kommit från gravören med ny inskription. Den gamla texten finns kvar men nu är det tillagt - Rally-Harrys vandringspris Midnattssolsrallyt 2009.

Vid målgången i Karlskoga överlämnas vandringspriset till totalsegraren i den historiska klassen förhoppningsvis av Mikael Persbrandt. Slutlig ägare till Rally-Harrys vandringspris blir den förare som har tre inteckningar.
Rally-Harry Bengtsson och Mikael Persbrandt vid Midnattssolsrallyts målgång på Armémuseum i Stockholm 2007. Foto: fotogubben.se

Midnattssolsrallyt 2009
8 juli 2009/Håkan Tonér