Nyheter

Sofie, årets stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond
24-årige Sofie Lundmark, rallytjejen och codrivern från Piteå blir 2014-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.

En minnesfond förvaltad av Katrineholms Motorklubb utser årligen ett stipendie till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige. Denna gången går det alltså till en mycket meriterad codriver som började sin bana i högerstolen redan 2005 med pappa Brage. Där tillsammans med sin pappa hittade hon intresset och sin glöd för i full fart fara fram i rallyskogen. 2009 togs hon ut till Bilsportförbundets Juniorelitsatsning som en stor talang på codriversidan. 2010 lotsar hon fram pappa Brage till seger i tuffa Sverigeserien i Volvo Original.

Via SM-tävlingar och andra tävlingar med olika förare under 2011 & 2012, bildas 2013 ett nytt och framgångsrikt team ihop med stora förartalangen Emil Bergqvist, där även de vinner Sverigeserien men även några SM-deltävlingar detta år.

2014 står utlandstävlingar i Tyskland på agendan med flera framgångar, året avslutas med en 2:a plats på SM-finalen i 4WD-klassen med Mats Thorzelius.

- Men så himla kul, säger en mycket överraskad Sofie när vi når henne på telefon, - Fantastiskt roligt att jag blir uppmärksammad och hedrad med ett sånt fint stipendium, jag tackar stort och att det blir en sporre mot framtiden, avslutar en strålande glad Sofie Lundmark.

Det står helt klart att Sofie utvecklats till en mycket kompetent och flexibel codriver som har full koll på läget och lotsar fram sina förare till snabba tider och fina resultat. Hon har en stabil plats i Svenska Juniorlandslaget i Rally, och ser nu fram emot nya utmaningar 2015.

Katrineholms Motorklubb
Thomas Carlssons Minnesfond