Nyheter

Peter Hedström i rallyskogen igen
- Ger värdefulla mil bakom ratten inför rallycross-säsongen!

Peter Hedström har siktet inställt på ännu en rallycross-säsong, men vägen dit går genom hård träning och rally! Siktet är inställt på att skapa de bästa förutsättningarna för rallycross någonsin, både fysiskt, mental och körmässigt.
Det är inte bara bakom ratten det går fort hos Hedströms Motorsport. Från ax till limpa på två dagar, var resultatet efter lite idéer om att testa rally igen.

- Det var meningen en grupp H-bil, men slutade med en Evo 10-Mitsubishi, säger Peter Hedström glatt. Peter har bara kört ett enda rally i sitt liv tidigare, för tolv år sedan. Men nu på lördag är det dags igen, då han står på startlinjen i helgens stora motorbegivenhet i Värmland, Finnskogsvalsen, arrangerad av MK Ratten.

Hedström gör rallysatsningen lite som en kul grej, men också för att skaffa värdefulla fullfartsmil i kroppen inför kommande rallycross-säsong. Med sig vid sin sida har han rallyrutinerade Patrik Westerberg, en av Peters bästa vänner, som han växt upp tillsammans med uppe i Torsby.

- Det här ska bli riktigt kul! Och spännande! Patrik är superduktig bakom ratten och vunnit Sverigeserien i Volvo Original, men har aldrig suttit bredvid och läst noter förut, berättar Peter Hedström.

Vi kan räkna med att det blir en spännande tur bilen med många skratt.

- Jag har ju aldrig kört på noter heller, vi höll på att skratta ihjäl oss när vi testade lite i helgen, vi brukar inte kunna va riktigt seriösa tillsammans, skrattar Peter.

Hårdträningen för att komma i form fysiskt började Peter Hedström redan för ett år sedan, som ett nyårslöfte 2015.

- Jag sa 15 kilo, men gick ner 24,6 under året. Senaste två månaderna har jag kört 4 gym-pass i veckan för att bygga upp muskler.

Trots en tuff höst på det privata planet, känner sig nu Peter starkare än någonsin, även mentalt.

- Jag har fått självförtroendet tillbaka, det kom efter EM-finalen i Italien där jag kände att jag verkligen kan vara med och kriga i toppen igen.

Peter nämns också i förhandssnacket inför Finnskogsvalsen eftersom det väntas en rallycross-duell mellan honom och Sebastian Eriksson. Men Peter vill gärna passa på att tona ner förväntningarna på detta lite. I Mitsubishin ska nämligen Peter skjutsa runt 100 personer, vid i ett team-arrangemang i samband med Svenska Rallyt.

- Jag riskerar inte mitt åtagande mot alla de 100, men dyker Sebastian även upp i LBC-ruschens anmälningslista, så tar jag gärna upp kampen då.

Avslutningsvis riktar Peter Hedström ett stort tack till alla de lokala sponsorerna hemma i Torsby, som gjort den här rallysatsningen möjlig att genomföra.

Anders Ekström