Nyheter

Peter Hedström kung i Hällefors
Peter kung i Hällefors
- Vann för tredje gången sprint-rally där.

Det blev urladdning utan dess like, när Peter Hedström fullkomligt utklassade motståndet på Sångens Motorstadion i Hällefors under lördagen. Tempot från förra helgens Finnskogsvalsen var nyckeln till utklassnings-segern.

Rallysprint liknar i mångt och mycket rallycross. Peter Hedström tillsammans med codriver Patrik Westerberg, kom till Hällefors och tävlingen Midvintersprinten med tolv mils inkörning på sin Mitisubishi Lancer Evo X, något som skulle visa sig utslagsgivande.
- Jag fick till fint tempo och många träningsmil förra helgen i Finnskogsvalsen. Nu kunde jag ladda för fullt från första metern, säger Peter Hedström.

Midvintersprinten kördes på spolad is-sträcka på drygt två kilometer med blandat skogsväg och folkracebana. Sträckan kördes tre gånger med sammanslagen sluttid. Peter visade direkt i första körningen var skåpet skulle stå. Fem sekunders ledning utökades sedan till drygt det dubbla i andra. Segermarginalen skrevs efter tredje åket till över femton sekunder, en fullständig utklassning i sprintsammanhang.
- Ändå bjöd jag publiken på lite show i tredje och lade några sekunder på yviga sladdar runt folkracebanan, säger Peter Hedström.

Detta var ytterligare ett led i uppladdningen för ännu en EM-säsong i rallycross för Peter Hedström. Näst på agendan kommer att skjutsa sponsorer i samband med Svenska Rallyt i Mitsubishin, men Peter laddar också för ytterligare rallyträning.
- Vi kör nog Dan Anderssons Minne i Fredriksberg helgen efter Rally Sweden, som uppvärmning inför vår rallyfinal uppe i Lima med LBC-ruschen.

Christer Dahlman, Malungs MK, delade för övrigt bil med Peter Hedström i tävlingen och slutade efter en jämn och fin körning på sjunde plats i klassen, dock endast tre sekunder från tredje plats.

Anders Ekström