Nyheter

Taggad William Nilsson inför SM-veckan i Piteå
På söndag är det årets första tävling i RallyX on Ice. Och det är en supertaggad William Nilsson som just nu förbereder sig inför premiären i Piteå. På söndag tänds startlamporna för Supercar Lites på Piteå Motorstadion.

- Det känns jättekul, att få uppleva allting och även att få köra en sådan här tävling. Men jag fokuserar på samma sätt, precis som att det är vilken tävling som helst, säger Nilsson.
Det är dock en speciell tävling. Det är snö och is som underlag, det är ?SM-vecka? och det är ett väldigt tufft startfält. Till start kommer förare från nordens alla hörn och alla har olika erfarenhet av de speciella tävlingsförhållandena. Som skåning har William få träningstillfällen bakom sig där snö varit involverat, men han har ändå goda förhoppningar.

? Jag befinner mig hos mitt teamet, JC Race Teknik, i Kil, Karlstad, och vi hade en testdag i Antilla Torsby måndags. Det kändes jäkligt bra. Jag kom in i körningen direkt och även om det finns saker att finslipa så kändes det riktigt bra, säger William.

Vad behöver du finslipa på?
- Det kommer bli spårigt på banan efter ett tag och då gäller det att inte glida ut från det spåret för då är du körd. Det blir en utmaning att balansera på den ?linan?. Jag tror starten kommer bli väldigt viktig.

Arrangörerna har utlovat en "mästerlig folkfest" och det är också vad William förväntar sig.

- Jag hoppas det blir en rolig tävling med mycket folk. Det är ju ett bra startfält så jag förväntar mig bra racing.

Hur ser du på motståndet?

- Jag bryr mig inte om det är Patrik Sandell (tävlar i USA) eller Reinis Nitiss (7:a i VM) som är bredvid utan jag ser de precis som jag ser på de andra tävlande. Jag tar istället reda på deras egenskaper och lägger det i bakhuvudet, mötte Nitiss på Westombanan (Arvika) i somras så jag vet vad han går för.