Nyheter

Landslagsförare i SM-premiären
Fem medlemmar ur Svensk Bilsports landslag finns med på startlinjen när SM drar igång med Rally Bilmetro. Fyra som förare, en som co-driver.

Svensk Bilsport har nyligen offentliggjort sina landslag för år 2016. De uttagna är uppdelade i tre grupper: Seniorer, juniorer och utveckling.

Samtliga fyra rallyförare som ingår i utvecklingslandslaget startar i Rally Bilmetro. Både Jacob Jansson, Mattias Ledin och Pelle Wilén är regerande mästare i sina respektive klasser, och blir därför hårt jagade.
- Efter träningslägret i slutet av förra året blev jag uttagen. Jättekul, säger Wilén som i dagarna monterat sin egna design på Toyota Corollan.

Fjärde namn är Andreas Persson, som gör sin första riktiga SM-satsning och räknar med start i samtliga sju deltävlingar. Förra året gjorde han ett par inhopp för att testa på.
- Vi är medvetna om att det blir tufft, men medalj är målet, säger Andreas som tävlar för MK Ratten i Torsby med en Toyota Corolla. I högerstolen har han storebror Henric.

Med blir också Pontus Åhman, fast i SM-premiären Rally Bilmetro är han co-driver till sin bror Patrik.

Föreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, välkomnar landslagsförarna.
- Tre av förarna gjorde mycket bra ifrån sig förra året och tog guld i sina respektive klasser. Det visar att SM är och förblir en bra grund för unga talanger som vill vidare i sina karriärer, säger Lars Mattsson, ordförande i MAS.

Rally-SM inleds den 5-6 februari i Gävle med Rally Bilmetro. En tävlings på is och snö som börjar och avslutas med en publiksträcka inne på Gävletravet. Ytterligare fem sträckor ska köras ute på traditonella småvägar.

Annemo Friberg