Nyheter

1300 Rallycup, deltävling nr 2 i vintercupen
Nu på lördag den 27 februari så är det dags för 1300 Rallycup att köra sin andra vintercup deltävling, Gestrikekannan, som arrangeras av Järbo MK.

Den milda vintern har ställt in flera av vintercupens tävlingar, men nu ser det äntligen ut som de varvvilliga 1300 bilarna och deras besättning skall få släppa loss.

Tävlingsledningen har löpande rapporterat med bilder på fina vintervägar och erbjuder de tävlande 65km SS fördelat på 3st sträckor.

Cupens egen ambassadör, Ola Strömberg, får titeln som förhandsfavorit efter att ha utklassat allt motstånd i den senaste cuptävlingen i Skutskär. Därefter har Ola och hans trogna bisittare, Brittmarie, tillbringat två helger i rad uppe i norr för att vässa formen ytterligare.

Det är troligtvis många som vill kriga ner Mr Strömberg. Fjolårets totalvinnare av 1300 cupen, Jan-Erik Eriksson, är en av utmanarna och han kommer att sälja sig dyrt har han utlovat. Även två friska juniorer, Mattias Lagström och Hampus Böe kommer inte att åka till Järbo för att ?titta på? om vi fritt skall citera dessa duktiga unga rallytalanger.

Men det finns ett helt koppel av hungriga förare i 1300 cupen och som vanligt kommer de att ge järnet ute i skogen. Gästrikekannan blir en spännande tävling att se fram emot.

Totalt kommer 11 st Sukkor till start i Järbo.