Nyheter

Mats Myrsell leder Midnattssolsrallyt
Europamästaren i historiskt rally, Mats Myrsell, var snabbast på den inledande publiksträckan i Vimmerby.

En 2,18 kilometer långa publiksträcka mitt i Vimmerby inledde årets KAK Midnattssolsrally. Ett lätt regn hade gjort asfalten hal men det hindrade inte Europamästaren i historiskt rally, Mats Myrsell, SMK Hedemora, från att köra riktigt fort med sin Porsche 911.

Nästan lika fort körde Thomas Thelin, BMK Uddevalla, som slutade tvåa med sin Porsche 911, bara 3,9 sekunder efter Myrsell.

Bland de 14 snabbaste ekipagen skiljer det bara 10 sekunder, räkna därför med en rafflande fortsättning på rallyt i morgon.

I Regularity, där det gäller att köra på idealtid, är det dubbelt norskt i topp, och bäst har det gått för fjolårsvinnaren Thorbjörn Bye.

Midnattssolsrallyt har de senaste åren haft Västerås som centralort, men i år har rallyt flyttats till Vimmerby, vilket varit en utmaning på flera plan, men från tävlingsorganisationen är man enbart nöjda.

-Det som imponerat mest är att alla i Vimmerby är med och gillar rallyt. Det märks inte minst på den enorma publiktillströmningen under aktiviteterna på Stora Torget och på publiksträckan.

I morgon fortsätter Midnattssolsrallyt med Etapp 1, som går västerut med service- och lunchuppehåll i Eksjö. Etapp 2 körs på fredag och går söderut med passerkontroller i Hultsfred samt service- och lunchuppehåll i Oskarshamn. På lördag körs Etapp 3 som går norrut med uppehåll i Västervik innan rallyt avslutas i Vimmerby på lördag eftermiddag.

Preliminärt resultat efter SS1: 1) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911, 2 minuter 00,3 sekunder
2) Thomas Thelin, BMK Uddevalla, Porsche 911, + 3,9 sekunder
3) Mats Jonsson, Forshaga MC, Mazda 323, +4,8 sekunder

Preliminärt resultat Regularity:
1) Thorbjörn Bye/Oddvar Moland (N), KNA, BMW 2002 Tii, 10,6 prickar
2) Anders Gröttum/Jörn Gröttum (N), KNA, Opel Kadett GT/E, 19 p
3) Peter Carlsson/Markus Carlsson, SMK Nyköping, Saab 96 V4, 21,1 p


Robert Gustavsson