Nyheter

61 förare till Rally-SM i Hässleholm
Tre deltävlingar återstår av svenskt mästerskap i rally 2016, och hösten inleds med AM Snapphanerallyt i Hässleholm den 19-20 augusti. 61 SM-förare har anmält sig.

Hässleholms MK är en erfaren arrangör, faktiskt den allra mest rutinerade. Årets SM-rally är det 16:e i ordningen sedan premiären 1988. Till tävlingen om tre veckor kommer samtliga toppförare, med 36-årige P-G Andersson från Årjäng i överlägsen spets. Han vann vinterns två tävlingar, och fortsatte i samma tempo på de två inledande sommartävlingarna. Nu när höstsäsongen drar igång är han redo. Senast han var i Hässleholm blev det seger 2009.
- Då gick det bra trots att det regnade. Generellt är det bra vägar där nere, så jag ser fram emot att få komma till start, säger Andersson.

Totalt har 61 förare anmält sig till SM-deltävlingen. Förutom dessa ansluter också ekipage i supportklasserna RM och Historic Cars. Det ger ett startfält på 113 bilar inklusive föråkare.
- Att RM blir så stort är glädjande. Det hade vi inte räknat med, men det är många här nerifrån som vill köra hemmatävlingen när de nu får chansen, säger tävlingsledaren C-G Wilke.

Tävlingen startar med en publiksträcka, som körs två gånger, fredagen den 19 augusti.
Lördagen fortsätter sedan med ytterligare åtta sträckor där den spännande upplösningen sker på klassisk rallymark vid Hovdala slott.

Annemo Friberg