Nyheter

Peugeot 208 WRX redo för nästa rond på hemmaplan!
Med segern i Kanada i färskt minne har Team Peugeot Hansen nu samlat ny kraft inför kommande tävling i 2016 års FIA World Rallycross Championship den 3-4 september. Både Sébastien Loeb och Timmy Hansen är redo att ta upp kampen i sina respektive Peugeot 208 WRX-bilar för att lysa upp i Lohéac i Bretagne, Frankrike.

Tack vare framgångarna i Trois Rivières i Kanada är Team Peugeot Hansen nu bara 30 poäng efter ettan i poängställningen. Den franska biltillverkaren hoppas nu på att tävlingen på den franska arenan, med stöd av hemmapubliken ska bidra till att gapet minskar än mer.

Äntligen har också Sébastien Loeb känd mark under fötterna eftersom han tävlade på Lohéacbanan i European Rallycross Championship 2013. Hans medverkan det året bidrog till att sporten drog rekordpublik och kanske kan årets tävling överträffa publiksiffran på 75 000.

Timmy Hansen har med sig känslan från sina segrar i Kanada för tre veckor sedan liksom från Lohéac för ett år sedan.

Nu är också Davy Jeanney och Kevin Hansen tillbaka för Peugeot Hansen Academy, efter att ha pausat förra tävlingen. EM-ledande Kevin gör därmed återigen ett race i VM-serien får att se och lära för framtiden.

Ett nytt avsnitt i vår webbserie kan beskådas. Den här gången är det Susann Hansen som pratar om en av rallycrossens signum; lottdragningen för första kvalet, Q1. Titta här: https://www.youtube.com/watch?v=SqscF-FHLo0

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Lohéac är ett betydande evenemang för hela teamet och vi är helt fokuserade på denna viktiga tävling. Det har gått bra för oss i Lohéac de senaste åren, särskilt 2015 när Timmy kom etta. Självklart har vi ambitionen att göra allt vi kan för att segra där igen. Timmys vinst senast i Kanada i början på augusti innebar en bra påfyllning av självförtroendet men samtidigt är vi väl medvetna om den tuffa konkurrensen i det här mästerskapet.

Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX #9, Team Peugeot Hansen)
"Den franska deltävlingen är förstås något alldeles extra. För mig, är det en av få banor jag kört på tidigare när säsongen startade. Men våra medtävlare är så skarpa så det kanske inte gör någon skillnad. Jag minns min medverkan 2013, det var mitt första ?smakprov? på rallycross som är en otroligt populär sport i den här delen av Frankrike. Jag tror att banan passar Peugeot 208 WRX och jag hoppas att vi är konkurrenskraftiga inför hemmapubliken."

Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX #21, Team Peugeot Hansen)
"Tävlingen i Kanade för tre veckor sedan var kanske min bästa prestation någonsin i en final. Så jag känner mig laddad inför Lohéac, som är en arena jag alltid gillat. Den är ganska speciell och, som många banor, har ett bra grepp som är något jag uppskattar. Atmosfären är unik också, lite som Le Mans. Min seger i Lohéac förra året är förstås oförglömlig."

TIDSCHEMA (lokal tid)

Fredag, 2 September
16:00: Lottdragning kvalordning

Lördag, 3 September
10:30: Free Practice
14:00: Kval 1
16:00: Kval 2

Söndag, 4 September
08:00: Uppvärmning
09:10: Kval 3
11:20: Kval 4
15:00: semifinaler och final


Tävlingarna tv-sänds i över 120 länder.
http://www.fiaworldrallycross.com/article/tvlisting.

Semifinaler och final sänds med livesändningar på SVT. Kan även ses i mobilen.
Sändningsstart sön 4 sept kl 14:00.

Susann Hansen