Nyheter

Traditionsenlig final för Svenska RallyCupen i Marknadsnatta
Västra Östergötlands MK arrangerar sin 52:a upplaga av Elektrikerna / Marknadsnatta på lördag, tävlingen med start från Skänninge klockan 10 ses med 180 startande och utgör final för Svenska RallyCupen - på de tävlande väntar fem sträckor av olika karaktär.

Kampen om totalsegern väntas stå mellan Björn Adolfsson, Ronnie Jakobsson och Roland Eliasson - i kampen om tävlingens totalseger är också Eddie Hörbing med två raka cupsegrar i bagaget. Intressant start gör Jan-Olof Marklund i en ålderstigen men häftig Lancia Delta Integrale.

I B/C-förarklassen är det Martin Jakobsson och Philip Ahlstrand som kämpar i tabellens topp - totalt ett 20-tal 4wd ekipage i tävlingen.

Närmare 80 bilar trimmade och med tvåhjulsdrift - A-förarna är 30 till antal med tabelltoppen i form av Fredrik Eriksson och Jens Branteström. Stark premiär i cupen hade Andreas Levin, sämre start men bättre höst har Daniel Damberg haft - båda är med i helgen.

Även bland B-förarna väntas en tät kamp, några namn att följa extra i fältet är Mikael Wiberg, Joacim Wigertson och ny i gänget är Erik Wigren som klassat upp sig efter ett framgångsrikt år som c-förare. TV aktuella rallytjejen Jonna Eson Brådhe har visat en stigande formkurva och blir att räkna med. Victor Bergsander, Richard Börjeson och Joakim Jansson återfinns bland c-förarna - byter otrimmat mot trimmat gör Emelie Axelsson.

Tabellen för Grupp F/N och VOC klassen blir en duell mellan Kullings MS åkarna Pontus Jardstedt och Erik Stenberg - totalt ett 30-tal bilar. Stort hot om klassegern på lördagen är Jan Wigertson som visade snabba takter vid senaste helgens tävlande. Arrangörsklubbens hopp står främst till Daniel Andersson, besök från söder genom SMK Skillingaryds fortåkare Alexander Axelsson som båda vill blanda sig i kampen om pokalerna.

Lukas Kindgren toppar Svenska RallyCupens c-förarklass, bakom skuggar Emil Andersson som avstår start i helgen, trea inför är Henrik Johansson men med chans på avancemang.

Standardklassen Grupp E ansluter med 20 bilar, den gemensamma klassen med Laxås Linus Isaksson som klar mästare - i tävlingen möter han Alexander Broberg och Nässjö MK´s Christoffer Gustafsson bland c-förarna.

I A/B klassen gör snabba Skåningarna Hampus och Jesper Larsson start, Johan Broman och Stig König är andra.

Appendix K, klasserna för de äldre bilarna där Saab 96 med Örjan Karlsson möter cupledaren Karl-Olov Ölmin med Volvo 140. Andra med tempot på topp är Sven-Åke Angerd, Sören Carlsson och toppnamn från Midnattssolsrallyt i form av Björn "Nalle" Johansson och Thomas Thelin - den sistnämnde kör nu en unik Fiat 131 Abarth.

Återväxten för Svensk rallysport ser lovande ut, Svenska RallyCupen samlar 11 ekipage - flera väl rutinerade som i klassen lägger grunden till fortsatt tävlande redan innan de uppnått körkortsålder. Västgöten Isac Nordström och Östgöten Adrian Ring är två med bra tempo i Volvobilar - Freddi Jacobsson, David Dannevall och Oliver Granfors är andra namn för klassen att se upp för!

I tisdags blev det klart med nytt datum för Prisutdelning & Fest för 2016 års säsong - nytt datum blir den 7:e januari 2017!

Arbete och delvis dubbelbokning av den tilltänkta lokalen gör att förberedelserna och lördagens aktiviteter inte kan genomföras, för att inte kollidera med andra evenemang och prisutdelningar har vi nu bokat upp Safiren i Katrineholm den 7:e januari istället!

I samband med det tar vi avslut på 2016 och sparkar igång säsongen 2017 med festligheter efter prisutdelningen!