Nyheter

Dennis Rådström visade SM-tempo i Östersund
Tävlingen som såg ut att sluta i moll vände och klingade ut i dur när Dennis Rådström och Johan Johansson radade upp sträcksegrar i Östersund.

Den hårdsatsande Torsbysonen Dennis Rådström var i helgen i Östersund tillsammans med sin karläsare Johan Johansson från Valdemarsvik, för att köra tävlingen Offerdalingen som uppvärmning inför kommande SM och VM-tävlingar. Teamet, som till säsongen är så gott som helt nytt med ny bil och kartläsare, körde förra helgen en tävling i Boden där man matchade de snabbaste fyrhjulsdrivna bilarna. Så målet var högt uppskruvat inför Offerdalingen.

- Vi började bra med en sträckseger i klassen på sträcka ett, säger Dennis.
- Sen vi körde sönder växelarmen, men vi lyckades ta oss tillbaka till service, fortsätter Dennis.
? Jag var med och svetsade och skruvade ihop växelarmen. Och det gjorde att jag verkligen fick upp adrenalinet, så när vi väl kom igång igen var det full attack som gällde.

Dennis och Johan var snabbaste tvåhjulsdrivna bil på de tre avslutande sträckorna och slog bland annat flerfaldiga SM-medaljören Kristian Johansson, som vann tävlingens tvåhjulsdrivna klass. På sin väg mot sträcksegrarna slog de även förare som de kommer möta i Junior-SM, som Jari Liiten och Eddie Lundqvist.

- Jag och Johan konstaterade efter tävlingen att vi aldrig haft så här roligt i en rallybil tidigare. Noterna och körningen funkade perfekt denna helgen. Det kändes bra att få känna på motståndet inför SM med många tävlande från vår klass, avslutar Dennis.

Pågrund av problemet med växelarmen prisbedömdes ej Dennis och Johan, utan körde utom tävlan. Nästa tävling för teamet blir Bergslagsrallyt den 28 januari innan SM-premiären under SM-Veckan i Söderhamn 4-5 februari.