Nyheter

Audi Sport går in rallycross och satsar på Mattias Ekströms team EKS
AUDI AG kommer att stötta Mattias Ekströms fortsatta satsning på team EKS i rallycross under 2017. Det innebär att Audi Sport utöver engagamanget i Formula E och DTM även går in i FIA World Rallycross Championship (World RX). Mattias Ekström kommer därmed att tävla i både DTM och FIA World RX 2017.

Mattias Ekström, som varit fabriksförare för Audi i DTM under många år, startade 2014 sitt eget team EKS och lyckades på bara tre år bygga ett topprankat team. 2016 vann Ekström och EKS både förar- och teammästerskapet i VM med sin Audi S1 EKS RX quattro.?Vi insåg att det kommer att bli allt tuffare för EKS att fortsätta på egen hand mot fabriksteamen, så vi valde att öka vårt engagemang i World RX,? säger Dieter Gass, chef för Audi Motorsport.

Mattias Ekström känner att hans satsning på teamet bekräftats: ?Under de här tre åren har vi fått bygga upp mycket, samlat viktiga erfarenheter och satt nya standards med EKS. Men det var också tydligt att vi behöver stöttning för att kunna fortsätta på den här nivån i framtiden. Att EKS nu får fabriksbackning av Audi gör mig otroligt glad. Jag är övertygad om att rallycross har en framtid, även när det gäller möjligheterna till elektrifiering.?

Även om EKS redan tidigare hade tillgång till leverantörer och partners till Audi Sport, så kommer nu den fortsatta tekniska utvecklingen av den fyrhjulsdrivna Audi S1 EKS RX quattro ske med stöttning av motorsportavdelningen inom Audi.

Vid sidan den fabriksstöttade satsningen i FIA World Rallycross Championship så kommer Ekström även att fortsätta som Audi-förare i DTM. 2017 blir den 17:e säsongen för Ekström. ?Jag har bra förutsättningar i DTM och skulle vilja bli DTM-mästare för tredje gången? säger titelvinnaren från mästerskapen 2004 och 2007.