Nyheter

Stort manfall i Sukkacupen i Bergslagsrallyt
Hela 16 ekipage kom till start i Grängesberg till årets Bergslagsrally och andra deltävlingen i 1300 rallycup. Att många längtat och sett fram mot den här tävlingen avslöjades bl.a. Av att en stor andel hade kvar sina Car-fix streamers i vindrutan sedan finaltävlingen i höstas.

Med en jättefin tävling i ryggen från förra helgen i Stugun var det juniorerna Marcus Morén/Robin Hallman som flög ifrån alla på SS1.

Efter service i Yxsjöberg var det dax för första tremilaren. Då hade redan Lagström, Granfors och Bertilsson fått kasta in handduken.

Morén/Hallman behöll sitt grymma tempo och vann även denna SS (Bara en tiondel efter duktige Hälleforsjunioren Emil Karlsson i sin 300 hästars grH Volvo).

Vid andra serviceuppehållet hade paret en ledning på 22,8 sekunder. Cupens finurliga poängsystem gör dock att det aldrig blir snack om någon bevakning av placeringar då varje sträckplacering betyder väldigt mycket. Så Marcus fortsatte i sitt höga tempo som slutade i en försmädlig avbromsning i ett vägbyte som kostade dem närmare två minuter och ett ras ner till tredjeplatsen efter paret Andreas och Tobias Abrahamsson. Strömberg/Törngren fick nu ledningen till skänks medan Morén laddade friskt och lyckades avancera till en andraplats på sista sträckan.

Sju ekipage tvingades bryta så sista sukkaekipage i mål blev 9:e placerade Linda Persson/Kalle Kronkvist. Längre upp utspelades det i vanlig ordning heta duster. 4:e placerade senioren Anders Nystedt med Björn Wulf i högerstolen fick på sista sträckan tack vare trilskande motor släppa förbi sig juniorerna Adam Carlsson/Jens Jakobsson.

1300 RallyCup vill särskilt tacka Bergslagsklubbarnas arrangörsstab som hade is i magen och vågade säga "vi kör" trots mildvädersperioden i början på veckan. Ett kanonrally blev det till slut tycker vi i cupen. Ett stort Hurra även till Micke på Carfix som stöttade samtliga startande generöst. Nu tar cupen en liten paus för att förhoppningsvis drabba samman igen i Järbo den 25:e februari för ett mörkerrally.

Resultat här: http://www.raceconsulting.com/rally/resultat/resultat.jsp?tavling=1039&urval=granskad.deltar.tavlingsklass27162&rubrik=Klassresultat&underrubrik=1300%20RallyCup

Tabell här: http://www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell.shtml

1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna