Nyheter

Dennis Rådström anmäld till Junior-VM i Rally
Efter flera månaders hårt arbete har Dennis Rådström från Torsby äntligen skickat in anmälan till Junior-VM i rally, JWRC.

- Det känns väldigt bra att anmälan är inne. Detta har vart ett teamwork där alla jobbat hårt. Det är en sak att VM som mål, men nu är det verklighet, säger Dennis.

Även om anmälan är inne och en stor del av budgeten är klar, så återstår det en hel del arbete med att söka sponsorer och samarbetspartners innan man kan slappna av.

- Det mycket kvar innan allt är hundra procent klart. Men fortsätter vi jobba på som vi gjort nu, så är jag övertygad att vi snart är i hamn med allt.

Johan Johansson från Valdemarsvik klev i år in i bilen som kartläsare till Dennis. Och han är glad över att VM-äventyret nu blir verklighet.

- Detta är stort! Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Jag har alltid haft en dröm om att få åka VM, men jag trodde aldrig att jag skulle komma hit. Hårt arbete lönar sig, säger Johan.

Med VM-premiären bara två månader bort, är det nu fullt upp för Dennis och Johan med förberedelserna inför årets säsong.

- Nu måste vi skaffa oss asfaltserfarenhet! Vi ska bland annat på ett event hos M-sport, som driver JWRC, för att gå igenom allt och även få provköra bilarna på asfalt i början av mars. Sen planerar vi att åka någon tävling i Tyskland och köra ett test på Test track i Arlanda ihop med landslaget, så vi kommer till Korsika så väl förberedda som möjligt, avslutar Dennis.

Junior-VM startar i april på ön Korsika utanför Frankrike. Alla deltagare tävlar i identiska Ford Fiesta R2T från M-Sport i Polen. Dennis och Johan är ett av de 10 team som anmält sig till serien så här långt.

Nu till helgen tävlar Dennis och Johan i årets första deltävling i Rally-SM som körs under SM-Veckan i Söderhamn.