Nyheter

Rekordintresse för Östersund Winter Rally
Rally-SM fortsätter med 87 anmälda till Östersund Winter Rally, sista helgen i februari. - Det känns väldigt roligt att intresset för Rally-SM har ökat så stort.

Det säger Stefan Magnusson, sekreterare i MAS (Motorsportarrangörer i Sverige, som driver SM) och ordförande i organisationskommittén i Östersund.

I det stora startfältet finns 23 anmälda i Trimmat 4WD, normalt den klass där det går allra fortast. Vilket får 18-faldige guldmedaljören Mats Jonsson, Edsvalla, att utbrista:
- Det blir många om det! Lite som i VM - det är inte lätt att veta i förväg vem som är starkast just den helgen.

P-G Andersson, Årjäng, är ett hett namn.
Han vann förra året med en marginal på tre minuter och 15 sekunder, före just Mats Jonsson.
Vinnande bil då var den Skoda Fabia WRC som Jonsson köpt till årets säsong, medan P-G är anmäld i en Mitsubishi Evo 7 han fått låna av Micael Jakobsson (själv till start i en otrimmad Evo 9:a).
- Bilen har jag inte kört en meter och tror inte det är något vapen i kampen om totalsegern. Men självklart ska vi försöka slå så många vi kan, säger P-G.

Jonsson trivdes inte riktigt med sin nya bil när SM inleddes i Söderhamn, men nu blir det fokus på att ändra lite i inställningarna.

Östersund Winter Rally är vinterns andra deltävling i SM och drygt elva mil ska köras i högsta tempo.

Premiären i Söderhamn innehöll endast två sträckor på sammanlagt 1,5 mil, och aldrig har det varit så många punkteringar på så kort sträcka. Göteborgaren Mattias Adielsson, Umeå-föraren Jörgen Jonasson och Thomas Thunström, Ludvika, hörde till skaran och vill nu ha revansch.

Värst i Trimmat 4WD i Söderhamn var Michael Wikström, Boden, i sin Ford Focus WRC. - En pallplats tycker jag är en realistisk målsättning i Östersund Winter Rally, säger Wikström.


I den tyngsta klassen Trimmat 4WD var Michael Wikström, NMS Boden, värst i SM-premiären. Den 24 februari fortsätter mästerskapet med Östersund Winter Rally. Foto: Annemo Friberg

Kalender:
4-5/2 Söderhamn
24-25/2 Östersund Winter Rally
25-27/5 South Swedish Rally, Karlskrona
9-10/6 Rally Bilmetro, Sandviken/Gävle
18-19/8 Kolsvarundan, Köping
9-10/9 East Sweden Rally, LinköpingAnnemo Friberg