Nyheter

Wikström snabbast till nattvilan i Östersund
Sprintmästaren Michael Wikström visade klass när Östersund Winter Rally inleddes med två sträckor. Boden-föraren leder med 3,3 sekunder.

Det var halt och mörkt i skogen och det bemästrade landslagsföraren Mattias Adielsson bäst. Göteborgaren tillhör förhandsfavoriterna med sin Ford Fiesta R5, och förväntades ta upp kampen med P-G Andersson, fjolårets dominant. Men den fighten kom av sig direkt då P-G nådde målet med endast ettans och femmans växel kvar. En mardrömsstart för P-G, som tvingas ge upp om han inte får tag på en ny växellåda i natt.

Istället visade SM-ledande Michael Wikström att han vill ha mer än det guld han tog i sprint under SM-veckan i Söderhamn. Boden-föraren var 1,9 sekunder efter Adielsson på första sträckan, men efter publiksträckan på travet var ställningen den omvända. Trea Thomas Thunström, Ludvika.

- Vi bestämde oss för att ta i hårt på travet och det gav utdelning. I morgon slipper vi mörkret så då ska vi försöka hålla i det här, säger Michael Wikström.

Östersund Winter Rally startar om redan klockan 08.00 i morgon lördag med specialsträcka tre, Lillsjöhögen. Sedan ska ytterligare fyra sträckor köras innan första bil väntas till prisutdelningen på Stortorget cirka 16.15.

För resultat se: www.resultatservice. com
Leder respektive klass gör: Trimmat 4WD: Michael Wikström/Lennart Nilsson, NMS Boden, Ford Focus WRC, 15.51,6
Otrimmat 4WD: Robert Scholander/Jonas Magnér, SMK Eksjö, Mitsubishi EVO 9, 16.36,9
Trimmat 2WD: Pelle Wilén/Martin Holmdahl, Strängnäs AMS, Toyota Corolla, 16.49,4
Otrimmat 2WD: Anders Åberg/Björn Johnsson, Hässleholms MK, Peugeot 208 R2, 17.31,2
JSM Trimmat: Pontus Åhman/Patrik Åhman, Almunge MK, Opel Corsa B, 16.49,2
JSM Otrimmat: Daniel Röjsel/Nicklas Edvardsson, SMK Dala Falun, Ford Fiesta R2T, 14.09,2


Annemo Friberg