Nyheter

Dennis Rådström laddar för JVM-Premiären
Om mindre än en månad startar Dennis Rådström, från Torsby, och hans kartläsare Johan Johansson, Valdemarsvik, sitt livs stora äventyr när de kör den första deltävlingen i Junior-VM i Rally på Korsika. Och nu med bara veckor kvar är det fullt upp med alla förberedelser.

- Det är en massa jobb. Vi lägger upp däcksstrategier och kollar på film från förra årets tävling för att lära oss sträckorna, säger Dennis.

Förra helgen var Dennis och Johan på besök hos M-Sport i England som driver JVM-serien, för att få information, träffa all personal och konkurrenter och få provköra deras tävlingsbil, en Ford Fiesta R2T Ecoboost.

- Det var kul att få träffa alla, det är ett bra gäng. Vi fick även coachning inom kost och träning, så nu tränar vi intensivt morgon och eftermiddag för att komma så bra förberedda som möjligt till den första deltävlingen, fortsätter Dennis.

Men redan till helgen får Dennis sitta i tävlingsbilen när han är kartläsare till sin pappa Arne i LBC-Rushen i Lima, utanför Sälen.

- Det ska bli kul att åka med pappa, det är en väldigt fin tävling. Sen blir det en "far och son" kamp mellan oss och Petter Solberg, som också har med sin son som kartläsare. Men det är också lärorikt att få åka med som kartläsare, man lär sig mycket. Och pappa är en bra förare, så förhoppningsvis lär jag mig något av honom, avslutar Dennis.