Nyheter

Nu startar VM-äventyret för Dennis Rådström
Efter flera månaders hårt slit är det äntligen dags för den första deltävlingen i Junior-VM i rally, JWRC, för Torsbysonen Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik. Duon är nu på plats på den franska ön Korsika för deltävling ett i mästerskapet.

- Det känns helt fantastiskt att vara på plats och att det äntligen startar. Det är knappt att man förstår att vi ska köra Rally-VM, men vi hinner inte tänka så mycket på det. Det går i ett och vi försöker bara njuta, säger Dennis.

Det är ett tufft schema inför starten av tävlingen som börjar på torsdag. Förutom flera mediaaktiviteter ska förarna köra igenom alla sträckor och skriva noter inför tävlingen från måndag till onsdag.

- Rekogniseringen går enligt plan och jag känner att vi fått till bra noter hittills.

Rallyt på Korsika körs enbart på asfalt och tävlingen är känd för sina utmanande vägar och kallas för "rallyt med tiotusen kurvor".

- Det svänger hela tiden. Det kommer bli väldigt tufft, en sträcka är 5 mil och det finns inte en enda raksträcka på hela sträckan. Helt sjukt, fortsätter Dennis.

Tävlingen på Korsika är den första för Dennis och Johan i Rally-VM. Det är också första gången de kör en tävling på asfalt, och de är ödmjuka inför uppgiften.

- Många av våra konkurrenter är fostrade på asfalt, och detta är första gången vi kör både på asfalt och i VM. Så vårt mål är att ta oss i mål och ha så kul som möjligt, vi är här för att lära oss. Det kommer bli tufft och vi kommer lära oss mycket om strategier för att ta hand om bromsar och däck, avslutar Dennis.

Rallyt startar med en shakedown-sträcka på torsdag. Tävlingen börjar på fredag och avgörs över 10 sträckor med målgång på söndag.

Följ Dennis och Johan i JWRC via facebook.com/radstrommotorsport

Sebastian Bourghardt