Nyheter

Grybb var grym i Skänninge
Efter en lite försiktig öppning på den inledande sträckan var det sedan ingen pardon om vem som skulle vinna den första deltävlingenn iRS-serien i Östergötland.

Hässleholms Rolf Grybb som för dagen hade Josefin Ingvarsson i högerstolen var en perfekt kombination i Opel Ascona B;n som verkligen potent..
- En riktig fin och rolig sträcka inte för snabb som vissa är hemma i Skåne, sade en mycket nöjd segerherre och Josefin nickar instämmande.


Foto: Johan Forsman

Segermarginalen blev 1,3 sekunder till fjolårssegraren Mikael Stark som inledde snabbast på den första av de tre. Sedan kom Rolf och passerade och ledde med 0,2 innan sista men det klarade inte Mikael av utan tappade och fick nöja sig bli tvåa. Trea kom nu en välljudande BMW M3 som rattades av Mats Lundahl, Svedala MK. Efterett par missar med sin Volvo blev Mjölbyföraren fyra i klassen.

Den femfaldige segraren i tävlingen Håkan Svensson, Fägre MK hade inte det riktiga speedet uppe idag. Vann klassen dock men 4,3 sekunder efter totalsegraren i mål.

Starks klubbkompis Tommy Johansson gjorde vad Fordföraren brukar göra nämligen att vinna sin klass B 2wd med sex sekunders marginal till Tobias Göraansson Boxholm MK

C 2wd vanns av Golfande Emanuel Andersson Linköping,

I Volvos A- B-förarklass dominerade även här en skåning. Med hela 7,5 sekunders marginal skrevs klassegern för Eslövs Erik Harrysson. C-förarnas Volvoklass blev det hemma seger genom David Roos.

En klubbfight blev det i Appendix k klassen där Botkyrkas Björn Bäckströmnästan 24 sekunder före Jörgen Jansson.

Ekonomiåkande Mikael Anderrson Kullings MS tog sin BMW 318 till seger i Elit medan Mjölbys Niklas Thapper vann C.

Thomas Godhe