Nyheter

Karlstad nästa för Svenska RallyCupen
Svenska RallyCupen går in på sin sjätte säsong i rak följd sedan starten 2012, cupen har sett en mängd arrangörer och tävlande genom åren och är årligen den cup som lockar störst startfält per deltävling. Enkelhet för såväl tävlande, arrangör och publik har varit målet från gänget bakom cupen som nu siktar på ännu en framgångsrik säsong!

Under Påskhelgen fanns representanter för cupen på plats under Bilsport Performance & Custom Motor Show i cupens egen monter, många kom för att snacka rally med våra representanter - allt från de yngsta åskådarna till de mest rutinerade rallyåkarna i landet tog chansen att få veta mer om cupen!

Trots att flera arrangörer känts igen genom åren så väntar årets säsong fortsatt bjuda på förnyelse i vägar och specialsträckor, samtidigt ansluter både Slottssprinten intill rikskända Eriksbergs Slott och Badhotelletrallyt i Tranås som nya tävlingar för cupen!

Knappt en vecka återstår tills anmälan för Rally Biltema stänger, en av de två årligt återkommande rallyfesterna med Karlstad som bas, den här under våren. Carlstad RallyClub erbjuder 45km special fördelat på fem specialsträckor, tävlingen körs lördagen den 13:e maj.

Första helgen i juni är det så dags för andra deltävlingen, det handlar om Heda Gästabudstrofén med SMK Nyköping som arrangör, där väntar 51km på sex specialsträckor de tävlande. Till helgen väntas också årets tredje arrangör, Katrineholms MK med Slottssprinten släppa inbjudan till sin populära semestertävling!

Jeremias Ericsson