Nyheter

I helgen fortsätter Slovakiska mästerskapen i rally för Adielsson
På lördag är det dags för rallytalangen från Göteborg Mattias Adielsson att starta den andra deltävlingen i det Slovakiska Rally Mästerskapet. Rally Presov med nio specialsträckor på asfalt. Med sig har Adielsson sin kartläsare Andreas Johansson.

- Det är alltid lättare när man redan har varit med i en deltävling tidigare. Nu vet vi lite vad som väntar oss där nere. Bilen blir den samma som förra gången en Ford Fiesta R5, säger Mattias Adielsson.

Rally Presov avgörs över nio mil specialsträckor och underlaget är igen asfalt. Adielsson kommer innan tävlingen att hinna med två testdagar för att komma så väl förberedd som möjligt. Tävlingen består av nio specialsträckor och allt ska köras under lördagen med ett mycket kompakt tidsschema.

- Tyvärr fick vi bryta förra deltävlingen med tekniska problem. Nu känns det som det är dags för revansch för oss och att visa teamet att de har satsat på rätt förare i år. Vi kommer också att testa en hel del innan tävlingen. Det är mycket häftiga vägar och vi kommer verkligen behöva ligga på för att hänga med. De åker riktigt fort här nere. Vi siktar mot pallen men ska ändå försöka att köra smart, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson