Nyheter

Pallplats för Timmy Hansen i Hockenheim!
Efter att ha dominerat kvalet i den tredje VM-deltävlingen i 2017 FIA World Rallycross Championship i Hockenheim i helgen, lämnar Team Peugeot Hansen Tyskland med en andra raka pallplacering när man nu drar vidare till nästa race i Mettet, Belgien kommande helg.

I det första kvalet syntes det tydligt att Peugeot 208 WRX-bilarna var de största utmanarna på Hockenheim Stadium. Sébastien Loeb var överlägsen i såväl Q1 som Q2, medan Timmy Hansen tog en övertygande seger i Q4. Sébastien Loeb och Timmy Hansen låg därmed etta och tvåa när kvalen var klara, medan Kevin Hansen låg sjua totalt efter starka race i Q1 och Q2.

Teamets förväntningar på semifinalen var förstås höga, men förhållandena blev svåra att bemästra när regnet svepte över banan just före start. Både Sébastien Loeb och Timmy Hansen nådde final, men fick starta i andra respektive tredje led. Timmy svarade med att ta hem sin första bronsplats för säsongen.

Team Peugeot Hansen samlade ihop flest poäng den här helgen. Tack vare bland annat de tre kvalvinsterna kunde man ta hem hela 46 mästerskapspoäng. Timmy Hansen klev upp hela tre steg i VM-tabellen och ligger nu på femte plats, medan Sébastien Loeb klättrade från sjätte till fjärde plats.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi tog ett stort kliv framåt idag. Så länge det rådde torra förhållanden var vi i vårt esse och resultatet blev tre kvalvinster. I semifinalerna och finalen blev det lite mera blandad framgång på grund av regnet, men Timmy knep en bra pallplacering och Team Peugeot Hansen var bästa poängplockare i Hockenheim. Det känns upplyftande inför nästa tävlingshelg i Belgien."

Timmy Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #21)
"Det kändes kanonbra att ta min första pallplats för säsongen. Min bil var fantastisk under kvalen men förhållandena blev knepigare när det började regna innan semifinalen. Jag startade min semifinal i pole position men Johan Kristoffersson var något snabbare på den lätt regnvåta banan. I finalen tryckte jag på så mycket jag kunde men kom inte längre än tredje plats denna gång. Det blev inte det resultat vi hade hoppats på efter kvalen, men ingen kan tvivla på vår potential på torrt underlag och jag tror vi kommer att vara minst lika konkurrenskraftiga i Belgien."

Sébastien Loeb (förare, Peugeot 208 WRX #9)
"Den avslutande delen av tävlingen, med semifinaler och final, visades sig vara betydligt mer komplicerad för oss än kvalen. Regnet som föll precis innan semifinalen gjorde förhållandena väldigt svåra och hala. Jag ledde in i första kurvan i första semifinalen men sen körde någon om mig och jag gjorde också ett litet misstag och jag blev till slut trea. Jag valde regndäck inför finalen men det var inte det bästa draget och jag kunde inte förbättra min startposition. De två kvalen jag vann denna helg visar dock att vi är konkurrenskraftiga. Det kändes mycket positivt och vi kommer att köra i Belgien för att visa framfötterna än en gång. Jag gillar banan i Mettet. Jag fick min första pallplacering där.

Kevin Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #71)
"Allt flöt på bra under fredagen och jag lyckades hålla mig bland de främsta i mästerskapet. Tyvärr hade jag inte samma känsla på lördagen och tappade lite självförtroende. Men att hamna som sjua efter kvalen var ändå inte så dåligt. Jag hoppades på att återfå fredagens känsla igen till semifinalen. Jag låg trea i den första kurvan, men så fick jag en smäll bakifrån och snurrade av. Efter det kunde jag knappast hoppas på mer än en femteplats som bäst. Det har varit en frustrerande helg och jag är glad det bara är en vecka till nästa chans! "

RESULTAT WORLD RX - HOCKENHEIM deltävling #3 (5-7 maj):

1. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
2. Johan Kristoffersson (PSRX Volkswagen, VW Polo GTI)
3. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX)
4. Petter Solberg (PSRX Volkswagen, VW Polo GTI)
5. Sébastien Loeb (Team Peugeot Hansen, Peugeot 208 WRX)
6. Toomas Heikkinen (Audi S1)

POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #3
Förare:
1. Mattias Ekström (Audi S1), 85 poäng
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 69 p
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 62 p
4. Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX) 48 p
5. Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX), 47 p
6. Timo Scheider (Ford Fiesta) 41 p
7. Reiniss Nitis (Audi S1) 33 p
8. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 33 p
9. Kevin Hansen Peugeot 208 WRX) 33 p
10. Toomas Heikkinen (Audi S1) 29 p

POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #3
Team:
1. Volkswagen PSRX, 132 p
2. EKS-Audi, 114 poäng
3. Team Peugeot Hansen, 95 p
4. Hooingan Racing Division Ford, 60 p
5. MJP Racing Team Austria, 59 p

Susann Hansen