Nyheter

Stark andraplats för Timmy Hansen i Belgien!
Timmy Hansen var en hårsmån från seger, men det blev istället en andraplats på grund av en olycklig punktering på sista varvet i den fjärde VM-deltävlingen i 2017 FIA World Rallycross Championship i Belgien. Timmy Hansens imponerande finalrace ger Team Peugeot Hansen gott självförtroende, trots att helgen innehöll en del halsbrytande incidenter.

Timmy Hansen bjöd på ren underhållning med lysande race såväl i semifinal som i final. I semifinalen fick han en superstart och tog snabbt ledningen. I finalen hade Timmy guldet i sin hand efter en tight körning med bland annat en del buffande och en smart omköring av Petter Solberg. Mot slutet drog Timmy ifrån och skapade ett rejält försprång men råkade oturligt nog ut för punktering på sista varvet. Resultatet blev istället en andraplats.

Även Sébastien Loeb tog sig till semifinal trots rätt tuffa körningar där han bland annat slog i rejält i en av de frukade däckstravarna i sista kvalomgången. I semifinalen fick han en törn och snurrade, fullföljde ändå racet men blev alltså utan finalpalts.

Helgens otäcka överraskning blev den brutala rullning som Kevin Hansen råkade ut för. Det var i tredje kvalet som Kevin i en sen inbromsning fick sladd och slog runt flera varv. Publiken fick se Kevin komma haltande ur bilen, men efter omvårdnad på medical center fick vi veta att han klarat sig undan med lite ömma axlar. Bilen däremot var färdigtävlad för den här gången och får "plåstras om" rejält inför nästa tävling i England i slutet på månaden.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Vi hade verkligen bra fart och hade inte Timmy fått punktering hade segern varit vår. Han hade nästan ett halvt varv tillgodo men oturen var där. Vi är förstås glada över andraplatsen. Första kurvan här i Mettet är känd för att vara svår och det var just där som Sébastien råkade ut för en incident. Vi är också lättade att det gick bra med Kevin. Nu ser vi fram emot tävlingen i Lydden Hill. Det är en historisk bana, rallycrossen körde sin första tävling där, och själv har jag många minnen därifrån. Bland annat var det där jag första gången coachade Kevin."

Timmy Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #21)
"Så nära, så nära! Det här är ett race jag aldrig kommer att glömma! Först var jag så orolig för Kevin, trodde nästan jag skulle ha svårt att köra. Men när jag såg det gått bra så släppte det. Det var fantastiskt att vinna semifinalen och sen i finalen tror jag att jag gjorde mina bästa varv någonsin. När jag kört om Petter Solberg hade jag sådant flyt, körningen satt perfekt! Det var otroligt. Det var trist med punkteringen, men ändå roligt att hamna på podiet. Att köra en sådan här bil, det är det jag lever för."

Sébastien Loeb (förare, Peugeot 208 WRX #9)
"Det har varit en frustrerande helg. Kvalen gick hyfsat, sedan fick jag pusha en hel del i semifinalen. Jag fick en liten smäll och försökte komma ikapp till en tredjeplacering men lyckades inte. Det har inte varit någon bra helg för min del."

Kevin Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #71)
"Från början hade jag ingen bra känsla med bilen. Vi har tvingats göra en del ändringar och jag var inte alls bekväm med förarsätet bland annat. Under lördagen kändes det bättre och med lite justeringar under natten till dagens tävlingar fick jag ändå bra fart. Och sen kraschade jag ju. Men jag mår bra, doktorn säger att min ömhet är över om ett par dagar och våra mekaniker kommer att ha i ordning bilen till Lydden Hill."

RESULTAT WORLD RX - Mettet, Belgien deltävling #4 (13-14 maj):

1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI)
2. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX)
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI)
4. Mattias Ekström (Audi S1)
5. Kenneth Eriksson (Ford Fiesta)
6. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS)


POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #4
Förare:
1. Mattias Ekström (Audi S1), 101 poäng
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 98 p
3. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 87 p
4. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 72 p
5. Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 61 p
6. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 52 p
7. Timo Scheider (Ford Fiesta), 49 p
8. Toomas Heikkinen (Audi S1), 42 p
9. Ken Block (Ford Focus RS), 39 p
10. Reiniss Nitis (Audi S1), 37 p

POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #4
Team:
1. Volkswagen PSRX,185 poäng
2. EKS Audi, 143 p
3. Team Peugeot Hansen, 133 p
4. Hoonigan Racing Division, 91 p
5. MJP Racing Team Austria, 81 p

Susann Hansen