Nyheter

Brink Motorsport lämnar Finland med revanschlust
Brink Motorsport lämnar Finland med revanschlust

När röken lagt sig efter STCC deltävling två på Alastaro Circuit så är det ett team fyllt med revanschlust. Brink Motorsport hade en tuff inledning på tävlingshelgen och hade svårt att hitta farten på banan under de fria träningarna, en bana som var helt ny för teamet. Micke Ohlsson var den av förarna som var starkast och lyckades kvala in till startposition 7, 8 och 8 i de tre olika heaten. Tobias fick nöja sig med startposition 12 i samtliga tre heat.

Micke Ohlsson, förare #36:
- Helgen blev bättre och bättre och jag såg verkligen fram emot att kunna utmana täten under race 2 och 3. Tyvärr blev det ett snöpligt slut då motorn gick upp i rök under race 2 efter att kylaren gått sönder. Det fanns ingen tid att byta motor inför race 3 och vi kom tyvärr inte till start. Vi tar med oss vår femteplats från första racet och beviset på att vi kan leverera även om vi har en tyngre inledning på helgen.

Tobias Brink, förare #71:
- Vi hittade farten för sent den här helgen och startposition 12 var en tuff utmaning. Det var ett grymt kul race 1 och var uppe och krigade om femteplatsen och race 2 kunde slutat lika väl om det inte vore för en överilad satsning från en finsk deltager som placerade mig i sandlådan. Det finns flertalet punkter som man kan använda för att skylla ifrån sig det dåliga resultatet på men i slutändan så hade vi undvikit dessa om vi varit snabbare helt enkelt.

Ted Brink, Teamchef:
- En helg där vi fått kämpa väldigt hårt för att hitta farten. Micke visade bra fart och hade mer att ge i racen, väldigt synd att helgen avslutades som den gjorde för hans del. Med startpositionerna som vi hade tog vi tillfället i akt och experimenterade med set-uperna under racen. Vi lärde oss mer om våra bilar och revanschlusten är inget man tar miste på inom teamet. We will be back!

Nästa tävling går av stapeln den 17 juni, detta på den spektakulära bana som skapas på travbana Solvalla i Stockholm. Ett fantastiskt event man inte vill missa!

Missade ni helgens sändningar i SVT2 kan ni se dem på SVT