Nyheter

Ingen fullträff för William Nilsson i Lydden Hill
Trots en stark inledning räckte det inte hela vägen för William Nilsson, Tomelilla. Han fick istället nöja sig med en niondeplats i klassen Supercar Lites.
- Första omgången var kanon, men sen hittade jag inte mer fart. Medan de andra förbättrade sina tider låg jag kvar i samma tempo, säger 17-åringen.

Årets andra deltävling i RX2 International Series (Supercar Lites inofficiella världsmästerskap) har körts i Lydden Hill, England. För William Nilsson blev det ingen fullpoängare och trots att han inledde starkt med en heatseger hade han senare svårt att få till farten.
- Det var en tuff och väldigt krävande tävling. Första omgången var kanon, men sen hittade jag inte mer fart. Medan de andra förbättrade sina tider låg jag kvar i samma tempo, säger 17-åringen.

Tävlingen gick av stapeln tillsammans med Supercar-VM och banan allt kördes på är legendarisk inom motorsportvärlden. Den anses nämligen vara rallycrossens födelseort, och extra stort var det i år eftersom banan firar 50 år. I klassen Supercar Lites kom 15 förare till start.
- Konkurrensen var riktigt jämn. Igen. Och eftersom alla är såhär jämna gör minsta misstag att man förlorar så mycket. Det är svårt att alltid köra på gränsen utan att passera den. Just den här banan består av mycket asfalt, vilket gör den svår. Åker man på sladd så förlorar man värdefull tid. Det gäller att köra säkert och stabilt.

I den tredje omgången gick bilens hjulupphängning sönder. Det gjorde att Nilsson tappade värdefulla placeringar i grundomgången. - Jag är hyfsat nöjd med min körning. Men som sagt var det tufft för mig och jag lyckades inte hitta det allra sista. Under lördagens warm-up fick jag upp tempot och vi hittade exakt rätt inställningar på bilen.

Då var jag näst snabbast av alla förare, men tyvärr räckte det inte till en bra placering i semifinalen. Väl i semifinal hade han bra fart, men missade med en hårsmån den sista finalplatsen.
- Jag låg i princip mot Simon Olofssons kofångare när vi passerade mållinjen, men det räckte ju inte. Där ser man hur viktiga kvalomgångarna är, och hur mycket incidenten med hjulupphängningen påverkade slutresultatet. Om jag varit före Olofsson i kvalet hade jag startat en rad längre fram, och det var just en billängd ytterligare jag hade behövt i seminfinalen. Men det är ingenting jag kan förändra i efterhand, så nu blickar jag framåt.

Nästa tävling körs redan på lördag i värmländska Arvika. Då är det dags för årets andra deltävling i RallyX Nordic. Där siktar Nilsson på en topplacering.
- Jag kommer ta med mig vissa grejer från Lydden Hill och sen bara ladda om inför Arvika. Jag är riktigt revanschsugen och vet att jag har presterat bra där tidigare. Planen är att köra fort, ha roligt och sedan sluta på pallen.

Cyril Raymond, Frankrike, vann tävlingen före engelske Dan Rooke och norrmannen Thomas Holmen.
Resultat Lydden Hill

1. Cyril Raymond (FRA)
2. Dan Rooke (GBR)
3. Thomas Holmen (NOR)
4. Guillaume De Ridder (BEL)
5. Sondre Evjen (NOR)
6. Simon Olofsson (SWE)
7. Tanner Whitten (USA)
8. Glenn Haug (NOR)
9. William Nilsson (SWE)
10. Vasiliy Gryazin (LVA)
12. Anders Michalak (SWE)
13. Simon Wågø Syversen (NOR)
13. Jessica Bäckman (SWE)
14. Andreas Bäckman (SWE)
15. Sandra Hultgren (SWE)
Andrea Ivares Berglind