Nyheter

Dennis Rådström femma på Sardinien
Det har vart en fantastisk helg för Dennis Rådström, Torsby, och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik i deras andra tävling i Junior-VM i rally på den Italienska ön Sardinien. Doun har tagit många steg framåt och har konstant satt topptider i den tuffa JWRC-klassen, där de slutar femma för andra tävlingen i rad.

- Det känns helt fantastiskt! Jag är helt utmattad, säger Dennis efter målgång.

Dennis och Johan har under helgen satt flera topp tre tider i klassen och under fredagen var de uppe på en tredjeplats i klassen. Men ett tidstillägg på fredagen efter en miss på en transportsträcka, och en punktering under lördagen gjorde att Dennis och Johan tappade mycket tid i totalställningen och även chanserna till att slåss om en pallplats.

- Det var synd med punkteringen som vi tappade mycket tid på. Men vi kan inte begära mer, allt har gått enligt plan i helgen och vi har visat att vi hävdar oss i detta tuffa motståndet.

Strategin under tävlingen var att köra på i sitt eget tempo och fokusera på att ta sig i mål och samla erfarenheter inför framtiden. Sardinien är känd för sina tuffa sträckor som består till största del av sten och lös sand. Trots detta tog Dennis och Johan sin första sträckseger i WRC när de var snabbast på lördagens första sträcka.

- Vi har visat att vi är med och fightas med de bästa. Att vi tar en sträckseger och hela tiden sätter topptider känns jättebra.

- Jag är så sjukt stolt över mig och Johan, noterna är klockrena och vårt samarbete i bilen funkar bättre än någonsin, fortsätter Dennis.

Dennis och Johan försvarar sin ledning i den interna rookie-cupen och befäster sin femteplats i mästerskapet i och med femteplatsen på Sardinien. Spanjoren Nil Solans tog sin andra raka seger och drygar ut sin ledning i mästerskapet. Nästa tävling i JWRC är i Polen om en dryg månad.

- Vi ser fram emot Polen och vi ska fortsätta jobba på våra noter och vår fysik för att vara så väl förberedda som möjligt. Vi ska också jobba med att lära oss hur vi ska hantera olika underlag under en tävling och hur vägen förändras under rallyt, avslutar Dennis.