Nyheter

Slottssprinten - mer än bara Rally
Den 7-8 juli blir det action deluxe i området och skogarna vid Ericsbergs Slott i fagra Sörmland. Och "kändistätt", där både bilsportelit så som Pontus Tidemand, PG-Andersson och "The real Stig" - Stig Blomqvist och andra profiler så som Alexander "The Mauler" Gustavsson och X-games vinnaren i SkiCross, Lars Lewén, gästar Ericsberg under helgen.

Då är det åter dags för Slottssprinten i Rally, 2017 är det 5-årsjubileum av detta event som vuxit varje år. Och med tanke på takten av anmälningar till tävlingen som droppar in, är det högtryck i rallysverige.

Hela 236 anmälda noterar vi nu, och detta när det faktiskt återstår två veckor av anmälningstiden som löper ut den 28 juni. Arrangören har därmed ett angenämt problem, tävlingen är fullbelagd och gallring enl. regelverk/inbjudan kommer att få ske.

Men vad händer då helgen 7-8 juli?

Som vanligt blir det "inför-event" på Fredagskvällen, i år med en Sprintuppvisning", där Stig Blomqvist kör en Audi Sport Quattro GrB, PG i sin nya Skoda WRC, Tidemand i Skoda Fabia R5 plus ExtremCrosskarts och Utv. visar upp bilsport när den är som bäst och mest, här agerar The Mauler o Lewén mfl codrivers (om de törs). Som brukligt en fri entré där årets alla intäkter går till Barncancer o Barndiabetesfonden.

Tävlingen då? Den igår i år i Svenska Rallycupen och under lördagen körs 4 sträckor med lunchuppehåll vid Slottet som också är start och målplats. Och det kommer bli en kamp utan dess like, startfältet är nog redan nu det tuffaste man sett på år och dag. 36 bilar i 4 WD och hela 91 i 2 WD med de snabbaste landet har i rallyskogen.

Klart att PG blir favorit i Inbjudningsklassen, men vi räknar med hårt motstånd från Norge, där deras toppåkare är klart sugna på en kamp, de skall bara köra sin NM-tävling till kommande helg innan det blir klart.

Och vår hemmaförare Fredrik Eriksson, som är regerande "Prins på Slottet" och med årets fyra segrar i bältet, är såklart vår och mångas favorit, men motståndet kommer att vara knivskarpt. Omöjligt att peka ut en vinnare där i 2 wd.

Självklart vill Johan Rudengren så som "Kung på Slottet" ta en ny seger i 4 wd, men även här är det ett högst kvalificerat motstånd, med bl.a. Daniel Röjsel som åter provar en Ford Fiesta R5 - hans förra framträdande i denna bil blev en vinst i vinterns stortävling, så varning utfärdad för "Fords fabriksförare".

Och självklart blir det sedan "After Rally", med grillfest i slottsparken och livemusik/"rockkonsert" mm.

Så vi hälsar alla varmt välkomna till sommarens Rallyevent, Slottssprinten - mer än bara Rally.

Slottssprinten 2017 i samarbete med: Ericsbergs Slott, Katrineholms Kommun, Möller Bil, Skoda, Rådek, Bürstner Husbilar och CTEK.

Crister Nystrand