Nyheter

1300 Rallycup - Favoriterna föll i Slottssprinten.
Trots lördagens regn så är nog alla Cupdeltagare överens om att Slottssprinten är årets höjdpunkt. Dammfritt blev det i alla fall men svårkört pga halkan som var förrädisk.

Den första att känna på det var tabelltvåorna Marcus och Krister Morén som hade bestämt sig för att ge ledarekipaget en rejäl match. Tyvärr slutade det redan efter några hundratal meter långt ut i skogen då fästet inte var det man förväntat sig. Som tur var gick det helt bra med besättningen och björken som kunde ha ställt till det ordentligt ströks förbi med en hårsmån. Ledarekipaget då? Jo Robert Andersson den här gången ledsagad av Andreas Johansson slog knock på samtliga på första sträckan. Tvåorna Joacim Rydin/Magnus Simensen fick se sig slagna med dryga sjutton sekunder!! Undrar just vad det var för sorts Kroatiensemester Robert precis kom hem ifrån? Försvann gjorde även Uffe Örnevik och John Lundh skördade vete på en åker men fortsatte.

Sedan följde SS2 där de suveräna ledarna drabbades av växellådshaveri, tappade tid och fick kasta in handduken vid servicen. Tydligen är det endast just tekniska problem som kan stoppa årets suveräner. Med två av favoriterna borta så blev det ingen överraskning att Rydin/Simensen var snabbast. Nu följda av comebackande Stefan Sollenfelt/Malin Strömberg i sin Ungerska Zoltan. Dock inte mycket kvar av den Ungerska identiteten då Stefan valt att bygga en av de dyraste och finaste Sukkor som tävlat i denna cup. Rattrosten måste ha varit obetydlig, bara en liten backning på SS1 fanns på felkontot.

Tio i topp vid servicen efter SS2 var trots det:
1.	Robert Eriksson/Andreas Johansson	14:55,6
2.	Joacim Rydin/Magnus Simensen	-   3,7
3.	Ola Strömberg/Brittmarie Ålund	-  17,8
4.	Andreas o Tobias Abrahamsson	-  19,7
5.	Mattias Lagström/Rickard Forsell	-  20,7
6.	Stefan Sollenfelt/Malin Strömberg	-  25,1
7.	Robin Norling/Mattias Sundström	-  40,4
8.	William o Thomas Binbach		-  41,5
9.	Robin Granfors/Andreas Nilsson	-  42,6
10.	Tony Hanses/Olle Söder		-  47,4
Men egentligen var det ju paret Rydin som nu ledde inför långa SS3 då Robert och Andreas lämnat in sitt tidkort.

Där fortsatte Rydin att ha kommandot med en i Sukkasammanhang överlägsen sträckseger med 6,8 sekunder före "Sollet" och Mattias Lagström/Rickard Forsell som delade på andraplatsen, tätt följda av Robin Norling/Mattias Sundström. Därmed Avancerade "Laggen" rakt upp till andraplatsen. Inför sista och endast drygt två kilometer korta SS4 som hade målgången vid det uppbyggda hoppet vid Eriksbergs slott så stod mycket på spel.

 (Ställningen inför SS4 var denna:
	
1.	Joacim Rydin/Magnus Simensen	23,58,8
2.	Mattias Lagström/Rickard Forsell	-  23,8
3.	Andreas o Tobias Abrahamsson	-  26,5
4.	Stefan Sollenfelt/Malin Strömberg	-  28,2
5.	Ola Strömberg/Brittmarie Ålund	-  33,6
6.	Robin Norling/Mattias Sundström	-  44,4
7.	Robin Granfors/Andreas Nilsson	- 1:03,6
8.	Tony Hanses/Olle Söder		- 1:13,3
9.	Jan-Erik Eriksson/Gustav Holmdal	- 1:31,1
10.	Magnus Westman/Naida Joëlson	- 2:02,6)
Sollet hade pallvittring och var ute efter Abrahamssons skalp. Det slutade med en sträckseger men Andreas och Tobias stretade emot och var bara tre tiondelar efter. Därmed behöll de sin välförtjänta tredjeplats efter dagens vinnare Rydin/Simensen.

En mycket hedrande och väl värd andraplats gick till Laggen och Rickard som hade ett riktigt motigt fjolår men som nu börjar få lön för sin envishet att inte ge upp.

Inte sist och inte minst vill vi nämna om tävlingens bragd som nog får tilldelas Vetlandas Robert Bertilsson. Inte nog med att hans företag RMA sponsrade denna cuptävling. På fredagen hann han även byta både motor och växellåda på sin välanvända Sukka. Dock med benäget bistånd från många cupmedlemmar och i synnerhet några. Ingen nämnd och ingen glömd. Men verklig cupanda när den är som bäst.

Många var det som stannade kvar på kvällens grillfest där vädret klarnade upp och man kunde sitta ute tillsammans med massor av andra tävlande, äta och dricka gott och lyssna på grymt elak underhållning från "TångaPer". Sedan blev det härlig livemusik med Lasse Stugemo´s HiQ gäng.

Vi i cupen undrar stillsamt bara hur detta arrangörsgäng orkar. Helt enkelt fantastiskt.

Som totalsegraren Tobias Johansson sa: "Skulle inte det här duga som SM??" Vi är rätt många som håller med honom. Jättestort TACK till alla funktionärer, markägare och familjen Bonde som gör detta möjligt. Och TACK Lars Stugemo för

Ditt oförtröttliga engagemang för fighten mot Cancer.

I Cupen närmar vi oss nu 60.000 kr i insamlade pengar. Målet är 100.000kr. Hjälp oss nå det! Gå in på vår hemsida www.1300rallycup.se och klicka på länken för bidrag. Där finns även en uppdaterad poängtabell för den intresserade.

1300 Rallycup. Mycket Rally för Pengarna.