Nyheter

Peugeot 208 WRX siktar på tredje raka segern i Kanada
Med de senaste segrarna i Trois Rivières 2015 och 2016 i minnet, har Team Peugeot Hansen satt ett högt mål inför den åttonde VM-deltävlingen i 2017 FIA World Rallycross Championship i Trois Rivières, Kanada den 5-6 augusti.

Sedan den senaste tävlingen i Höljes, har Sébastien Loeb deltagit i Silk Way Rallyt där han körde den splitternya Peugeot DKR Maxi. Med några dagars vila, då fransmannen återhämtat sig från en skada i sin vänsterhand, är han redo för nya drabbningar, denna gång i rallycross med i sin Peugeot 208 WRX 2017.

Team Peugot Hansen har varit i Riga med Timmy Hansen och testat nya delar och inställningar på teamets Peugeot 208 WRX. En del matnyttig kunskap kom fram och man hoppas kunna dra nytta av den så fort som möjligt, förhoppningsvis redan till Kanada.

Under det fyra veckor långa sommaruppehållet har Timmy, Kevin och Kenneth deltagit i en långloppstävling med Peugeot Sport i Rencontres i Magny-Cours i Frankrike. Det var en rolig och underhållande tävlingshelg i Peugeot 208 Cup för Hansen-grabbarna och de hoppas få möjlighet att köra snart igen.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Banan i Trois-Rivières har hög topphastighet, vilket är en utmaning för våra bilar, men med en bra taktik och en bra helg är jag övertygad om att våra bilar är kapabla att hamna på podiet, kanske till och med överst på pallen igen. Rallycross är en sport där vad som helst kan hända, vilket vi visade förra året i Kanada, när Timmy vann finalen, trots att han startade sist:"

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Jag har just kommit hem från Silk Way Rally så Trois-Rivières blir väldigt annorlunda mot vad jag varit med om de senaste veckorna. Jag gillade Trois-Rivières när jag var där förra året. Atmosfären är härlig och banan är olik de andra i mästerskapet. Betongmurarna gör att man inte kan göra särskilt många misstag så vårt fokus blir att köra så rent och smidigt som möjligt och sen ge järnet i finalen."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Jag älskar Trois-Rivières. Det är ingen permanent rallycrossbana men arrangörerna gör ett makalöst jobb för att skapa en bana som ger bra racing. Grus- och asfaltdelarna ligger bra och hoppen är roliga, så de har fått ihop en bra kombination. För två år sedan var jag riktigt snabb, men segern gick den gången till min teamkompis. Förra året hade jag aningen mindre fart men slutade ändå som etta! Jag är väldigt förväntansfull inför vad årets tävling har i beredskap för min del."

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Det här blir min första tävling i Trois-Rivières med Supercar, men jag har erfarenhet av banan från 2015 i RX Lites. Den här gången kör jag bilen som vann där förra året, så jag hoppas kunna utnyttja bilens fulla potential i banans tekniskt utmanande delar. 2016 deltog jag bara som TV-kommentator, så nu ser jag verkligen fram emot att tävla på riktigt i Kanada igen."

POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #7

Förare:

1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 181 poäng
2. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 150 p
3. Mattias Ekström (Audi S1), 143 p
4. Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX), 125 p
5. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 124 p
6. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 121 p
7. Ken Block (Ford Focus RS), 77 p
...
12. Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX), 52 p

Team:

1. Volkswagen PSRX, 331 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 246 p
3. EKS Audi, 201 p
4. Hoonigan Racing Division, 201 p
5. MJP Racing Team Austria, 142 p

Susann Hansen