Nyheter

Jonas Kruse nominerad till Kristallen
Den populäre motorsportprofilen Jonas Kruse, från Grums, är nominerad till Årets Sport-TV-profil i TV-priset Kristallen.

Det forne rallyproffset är expertkommentator åt SvT Sport inom bilsport sedan 2003. Inledningsvis avsåg expertuppdraget rally-VM och SM, som efterhand kommit att kompletteras med STCC-racing och rallycross-VM.

- Jag är naturligtvis både glad och stolt över nomineringen till det fina TV-priset, säger Jonas Kruse med anledning av nomineringen.

Jonas Kruse, 51, har en väldigt lång och bred bilsportkarriär med rally som huvudinriktning. Han är bland annat både svensk och norsk mästare i rally samt har ett antal klassegrar i VM- och EM-rallyn. Han har varit förbundskapten i rally åt Svenska Bilsportförbundet samt som stallchef för Clio Junior Team matchat fram både Per-Gunnar ?PG? Andersson och Patrik Sandell till juniorvärldsmästare i rally.

Han har även arbetat med testning och utveckling av racer- och rallybilar.

Under våren 2017 medverkade Jonas Kruse i ett mycket uppmärksammat SvT-reportage om att vara idrottsförälder. Hans båda döttrar utövar bollsport på elitnivå.

- Jag jämförde lite med mig själv och mina föräldrars engagemang. När jag var ung, innan det blev rally till 100 procent, spelade jag ishockey och sysslade med judo med ett stort föräldraengagemang, berättar Jonas.

Nu ska tittarna säga sitt genom att rösta via SvT:s nedladdningsbara DUO-app fram tills 1 september då Kristallengalan genomförs.

Göran Björklund