Nyheter

Ännu en pallplacering för Sébastien Loeb i Kanada
Sebastien Loeb fick ytterligare en medaljplats då han kom trea i den åttonde VM-deltävlingen i 2017 FIA World Rallycross Championship i kanadensiska Trois-Rivières i helgen. Länge såg det ut som om tredjeplatsen skulle gå till Timmy Hansen, men han tvingades tyvärr bryta i finalen efter att ha fått tekniska problem.

Helgens deltävling i Kanada bjöd på både häftiga väderomslag och tekniska utmaningar som satte förare och team på prov. Efter en del problem i de första kvalen blev Q4 en spännande kvalomgång där teamets samtliga tre förare visade prov på att det lönar sig att jobba hårt och målmedvetet, vilket gjorde att också alla tre var bland de tolv bästa som tog sig till semi-final.

Kevin Hansen, som trots sin bästa körning under helgen, fick den här gången nöja sig med en välförtjänt fjärdeplats i semifinalen.

Timmy startade längst bak i semi-finalen på grund av problemen i kvalen men visade att det fanns betydligt mer att ge och avancerade med imponerande körning genom fältet och blev tvåa i sin semi-final och därmed vidare till final. Timmy tog sin åttonde finalplats av åtta möjliga, vilket det bara är han och Johan Kristoffersson som lyckats med.

Sébastien Loeb tog sig också till final via en tredjeplats i sin semi-final. Finalen blev dramatisk. Timmy såg ut att ha en säker pallplats på gång men fick överlåta tredjeplatsen till teamkollegan Sébastien, efter att Timmy fått tekniska problem och tvingats bryta. Därmed knep Sébastien sin tredje bronsplacering i rad.

Trots trubblet tar Timmy ett kliv upp till en femte plats i poängställningen och Sébastien ligger kvar på sin fjärdeplats.

Team Peugeot Hansen ligger också kvar som tvåa i poängställningen för team.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Lördagen var kämpig för oss med en rad tekniska bekymmer. Sébastien kunde inte undvika en smäll när Bakkekruds bil blev stående mitt i banan i Q2. Lyckligtvis vände det på söndagen och alla våra tre bilar var med till semi-final. Kanske skulle vi lagt en annan strategi för Sébastien i semi-finalen, men både han och Timmy fixade ändå en plats till finalen. Tyvärr fick Timmy motorproblem, men Sébastien slutade än en gång på pallen så vi har all anledning att vara nöjda med resultatet."

Timmy Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #21)
"Det har varit en svår helg, Jag fick en del tekniska problem i de inledande kvalen, sen var det som en vändpunkt i Q4. Det kändes så bra att alla tre förare kom till semifinal. I finalen fick jag motorhaveri och med bara ett och ett halvt varv kvar fick jag ge upp.
Men ändå, för egen del håller jag riktningen än så länge, 8 race och 8 finaler! Vi har haft bra starter hela helgen och det är positivt att vi dels är tätare inpå konkurrenterna i racen, dels knappar in i poängställningen!"

Sébastien Loeb (förare, Peugeot 208 WRX #9)
"Det har inte varit någon lätt helg för mig. Vi hade ingen tur i Q1 och Q2 men de följande kvalen gick bättre. Jag hade nog chans på en andraplats i semifinalen men sak samma, det gick ju bra för mig i finalen. Jag hade inte kunnat hoppas på bättre placering än trea med tanke på att jag startade i sista led."

Kevin Hansen (förare, Peugeot 208 WRX #71)
"Det har varit så kul att tävla här, trots väderväxlingar och en del otur. Det är tydligt att min 2016-bil inte är lika konkurrenskraftig som bilarna med 2017 års specifikation. Jag är glad att jag tog mig till semifinal och hade finalplats inom räckhåll tyckte jag. När Baumanis och Timmy slog ihop i semifinalen trodde jag att jag att det skulle bli en lucka men så blev det inte. Men jag är mycket nöjd med att komma fyra i semi och jag har genomgående haft bra fart."

RESULTAT WORLD RX - Trois-rivieres, Kanada, deltävling #8 (5-6 aug):
1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI)
2. Petter Solberg ((Volkswagen Polo GTI))
3. Sébastien Loeb (PEUGEOT 208 WRX)
4. Kevin Eriksson (Ford Fiesta)
5. Toomas Heikkinen (Audi S1)
6. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX)

Team:

1. Volkswagen PSRX, 387 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 279 p
3. EKS Audi, 222 p
4. Hoonigan Racing Division, 217 p
5. MJP Racing Team Austria, 168 p


Susann Hansen