Nyheter

Allt klart för rallyt Skilling 500 2017
Om några dagar, den 26 augusti, är det dags för 2017 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. I år har tävlingen återvänt till sina rötter i trakterna av Skillingaryd, Vaggeryd och Klevshult. För tredje gången körs tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjuds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Program går att köpa där samt på Preem Vaggeryd, OKQ8 Bredaryd, Sibylla Hillerstorp från klockan 09.00 på fredagen.

Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, i Smålands och Södras DM samt i Riksmästerskapet för otrimmade bilar. Detta gör att södra Sveriges förare också får möta tävlande från andra delar av landet.

Tävlingen omfattar fyra sträckor på sammanlagt 42 km på en sexton mila bana. Tre sträckor har varit med innan men delvis i annan riktning och en är glädjande nog helt ny.

Ungdomsklassen går ut först, Victor Hansen, Hörby, Emil Friman, Vetlanda och Tim Lagerstam, Kullings är alla segertippade.

I det 130 bilar stora fältet så är trettio ekipage från hemmaklubben Skillingaryds MK och flera av dem har bra placeringar att försvara i DM och Sydsvenska rallycupen.

I Appendix K klassen för historiska bilar ser vi Svante Arthursson, Peter Andersson, Sune Lorentzson och Patrik Axelsson. Svante, Sune och Patrik har framgångar från Hässleholms tävling för några veckor sedan att försvara medan Peter fullföljde Midnattssolsrallyt på en framskjuten placering. Alla de övriga i klassen är också möjliga vinnare så det blir spännande.

Efter Appendix K klassen kommer samlat alla förare som tävlar om RM-titeln i Grupp E. Favorit är RM-ledaren Stefan Ottosson, Vetlanda men han får dela favoritskapet med Jesper Larsson, Kristianstad som ju vann sist de möttes. I C-klassen har Erik Sundqvist, Ljungby möjligheten att bygga på sin segersvit men kanske kan hemmasonen Joakim Blansch äntligen klättra upp på pallen.

I den fyrhjulsdrivna klassen är som vanligt Stoffe Nilsson, Hässleholm favorit, utmanas främst av Robin Adolfsson, Wäxjö och Bengt Abrahamsson, Kullings.

Det verkliga getingboet med tiotalet möjliga segrare är A-förare 2WD. Topp fem är fullt troligt för bland andra Jimmy Wessbo, Kullings, Mattis Olsson, Gullabo, Per Eriksson, Emådalen, Johan Green, Hässleholm men också för hemmaförarna Håkan Ståhl, David Lindström och Christopher Zeijlon.

I RM klassen för Grupp F VOC förväntas toppförarna i SSRC dominera, Henrik Levin, Hörby och Thomas Grönberg fortsätter sin kamp i A-klassen men med Per-Ola Thörnberg som dark horse. Christer Westerdahl, Skillingaryd kommer tillbaka efter ett uppehåll, kan han hänga med direkt? I B-klassen är Arvid Tobiazon, Ryd favorit och i C-klassen Mikael Ingemansson, Hästveda.

Sist ut är den sammanslagna klassen B- och C-förare 2WD där Andreas Axelsson, Grimslöv dominerat så här långt i år men enligt tabellen för SSRC bör han få konkurrens av Filip Håkansson, Asarum och Peder Johansson, Kullings. Här står arrangörsklubbens förhoppningar till 2 x Rasmus med efternamnen Thulin Johansson och Lindahl

Bland föråkarna ser vi ett näst intill unikt ekipage, en av de få aktiva rallyförarna som är födda på 30-talet, hemmaföraren Lennart Gustavsson i sin lika unika Ford Mustang.

Om ni vill se och höra bilar och förare på nära håll finns det, förutom vid start- och målområdet och serviceplatsen i Klevshult, också vid en passerkontroll vid Preem-macken i Vaggeryd. Där kommer rallyradion Rally Live att finnas för intervjuer av förarna på väg mellan SS1 och SS 2

Mats Bergman