Nyheter

Händelserik Gruvrunda i 1300 Rallycup.
Efter en regnig natt lyste solen återigen över Åtvidaberg. Serviceplatsen var beläget mitt inne i den gamla pittoreska delen av stan och utgjorde på det viset en mycket trevlig inramning på tävlingen.

När kartläsarna kollat igenom noterna så stod det klart att detta skulle bli en verklig utmaning för både dem och förare. Sväng i sväng och krön i krön med knappt några mått emellan.

Krokigt eller ej, när Robert Andersson och Karl-Gustaf Carlsson korsade mållinjen på SS1 så satte de som vanligt måttstocken för alla andra. Ingen rådde på den tiden. Men, Marcus Morén/Robin Hallman var bara knappa två sekunder efter tätt följda av Joacim Rydin/Magnus Simensen. Tyvärr fick Anders Nystedt/Jonas Wennberg bryta efter en för hård kontakt med en av de ökända stenarna som omgärdar vägarna runt Åtvidaberg.

Den enda som rådde på Robert och Kapten på SS2 var faktiskt kamremmen. När den fallerade så blev det tvärstopp för paret. Som sagt, allt kan hända i rally. Nu var det Rydin/Simensen som tog hand om största sträckpoängen tätt följda av Morén/Hallman Trea var Robin Granfors/Andreas Nilsson följda av Robin Norling/Mattias Sundström och starkt körande C-ekipaget Adam Carlsson/Jens Jakobsson. Ytterligare en fyraminuterssträcka skulle avverkas innan service och ingen av dessa gav varken kartläsare eller förare något andrum. Helt sjukt krokigt och så himla roliga att köra. Den vanns av Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. De fyra efterföljande ekipagen Norling/Sundström, Rydin/Simensen, Morén/Hallman och Lagström/Forsell låg inom EN sekund. Tätt så det förslog alltså.

Tio i topp vid serviceuppehållet efter två timmar var följande:
1.	Morén/Hallman	13:28,7 (utan sträcksegrar)
2.	Rydin/Simensen	-01,0
3.	Granfors/Nilsson	-10,6
4.	Norling/Sundström	-11,6
5.	Strömberg/Ålund	-12
6.	Lagström/Forsell	-14,2
7.	Carlsson/Jakobsson	-18,7
8.	Andras o Tobias Abrahamsson	-24,8
9.	Krister o Martin Morén	-31,9
10. Oliver Granfors/Magnus Hermansson	-36,4
Flera stycken hade alltså fortfarande chans till en pallplats. SS4 med sina åtta kilometer var inget undantag mot de tidigare kanske till och med lite svårare och med ännu fler stenar i kanterna.

Här tog Rydín/Simensen sin andra sträckseger före Strömberg, Lagström och Norling. Morén tappade hela 11,4 sekunder vilket för dem är ovanligt mycket tid. Robin Granfors tappade ett bakhjul och namnen Oliver fick hål i motorn.
Nu ledde Rydin komfortabelt med 10,4 sekunder före Morén som hade Strömberg 2,9 sek efter sig. Norling på femteplatsen hade bara 1,4 sek upp till fjärdeplacerade Lagström. Lite längre ner var det William och Thomas Binbach som hade tre sekunder upp till Krister Morén. Men som bekant är ?inget över innan den feta damen har sjungit?.

Nu skulle nämligen SS5 köras. Den var dryga 16 kilometer. Alltså nästan lika lång som de tre första tillsammans. Här var karaktären lite annorlunda med ett mycket snabbt parti i början för att i mitten gå in på en smalare med gräs i mitten och sedan avsluta som de övriga. Snabbast efter sjökanterna var här paret Strömberg/Ålund och med sådan marginal att det överraskande räckte till en seger. Morén klarade tredjeplatsen och tog ytterligare en juniorseger. Lagström höll undan för Norling och Krister Morén för Binbach.

1300 Rallycup vill tacka arrangören med alla sina funktionärer för en riktigt häftig tävling. Vi är även väldigt tacksamma för den generositet som Svenska Rallycupen återigen visar oss. Sist men inte minst våra viktiga sponsorer. Utan dessa vore inte cupen vad den är idag efter hela trettio år.

Så här såg resultatlistan ut:

Ola Strömberg/Brittmarie Ålund   	30:26,9
Joacim Rydin/Magnus Simensen	30:34,2
Marcus Moren/Robin Hallman (Junior)	30:47,3
Mattias Lagström/Rickard Forsell (Junior)	30:48,2
Robin Norling/Mattias Sundström (Junior)	30:52,1
Adam Carlsson/Jens Jakobsson (Junior)	31:17,8
Andreas Abrahamsson/Tobias Abrahamsson	31:36,9
Krister Moren/Martin Morén	31:38,8
Willian Binbach/Thomas Binbach (Junior	31:39,5
John Lund/Henrik Lund	32:09,9
Nästa tävling: Grangärdessprinten lördagen den 9:e september med efterföljande samkväm för Sukkaåkare och dess sponsorer.

1300 Rallycup. Mycket Rally för Pengarna.