Nyheter

Mattias Adielsson jagar guldet i Rally-SM
Till helgen är det dags för finalen i årets Rally-SM. Mattias Adielsson och Andreas Johansson ligger nu på fjärde plats men har stor chans att avancera upp på pallplats. Finalen avgörs i Linköping med East Sweden Rally.

- Vi kommer göra allt vi kan för att vinna SM-guld. Att vinna guldet kommer inte bli lätt men det finns en chans så vi går för det, säger Mattias Adielsson.

Adielsson skulle behöva vinna den 12 mil långa tävlingen för att sätta press på konkurrenterna. East Sweden Rally är uppdelat på två dagar med start på fredag, då man kör tre specialsträckor. Resterande sträckor körs under lördagen med målgång på eftermiddagen. East Sweden Rally är känt för sina krokiga och utslagsgivande vägar, att sedan den första etappen delvis kommer att avgöras i mörker gör inte saken lättare.

- Det här är en av mina favorittävlingar, alltid bra arrangemang och häftiga vägar. Jag hoppas att det blir lika krokigt som vanligt för det passar vår Mitsubishi bra. Vi har en mycket god känsla efter Kolsvarundan och jag ser att vi kan öka från det tempot som vi hade då. Det finns några saker som vi har hittat som går att göra lite bättre. Det kommer att bli riktigt utmanande att vi får mäta våra krafter mot Sveriges senaste världsmästare i rally Pontus Tidemand, väldigt roligt att han komer hem och kör en deltävling i Rally-SM, avslutar Mattias Adielsson.

På serviceplatsen kommer ni åter att hitta Adielsson tillsammans med R-Sport Sweden och det utlovas lika gott kaffe som i Köping, så välkomma att besöka dem.

Följ East Sweden Rally
www.eastswedenrally.se

Urban Andersson