Nyheter

Peter Hedström Svensk Mästare
Peter Hedström Svensk Mästare
- Säkrade även RallyX Nordic-bronset i finalen

Årets RallyX Nordic och rallycross-SM är till ända. Det blev finalraffel där Peter till sist knep både SM-guldet och bronset i RallyX Nordic.

Det blev en dramatisk finaltävling på Strängnäs Motorstadion. Peter Hedström kunde inte pusta ut förrän semifinalen var avklarad.
- Målsättningen efter strulet i Riga-tävlingen var att ta ett SM-guld, det kändes riktigt härligt att säkra det redan innan finalen, säger Peter Hedström.

Det fattades två poäng och Peter tog i för kung och fosterland. Han gled upp till andra plats efter Oliver Solberg i semin, därmed var saken klar.

I finalen radade Alexander Hvaal upp bredvid teamkollegan Hedström. Det var mellan dom det skulle stå om bronset i RallyX Nordic. Peter fick till en bra start och kom genom första sväng som tvåa, men sedan strejkade servostyrningen på Peters VW Polo Supercar.
- Då trodde jag det var kört med bronset, jag orkade inte håll Bryntesson och Hvaal bakom mig, säger Peter Hedström.

Sedan hände det oväntade. Svartflagg hängdes ut för Alex för en incident med Ramona Karlsson. Vips hade Peter Nordic-bronset i sin hand igen.
- Jag hade hellre kört om det, det är blandade känslor när vi inte fick köra om det till sista metern, säger Peter Hedström.

Christer Dalmans slutade nia i tävlingen och Joachim Hvaal hade en strulig dag på Strängnäs Motorstadion. Han tog sig tyvärr inte till finalpasset.

Anders Ekström