Nyheter

Dennis Rådström mot JWRC 2018
2017 gjorde Dennis Rådström och Johan Johansson sin första säsong i Junior-VM i Rally, JWRC, och slutade på en total femteplats i mästerskapet och blev utsedda till årets rookie. Nu jobbar teamet vidare mot ett nytt år i mästerskapet med siktet inställt på guld.

- Vår plan är att köra JWRC ett år till. Vi går in med ett års erfarenhet som kommer bli oerhört viktigt. Det är rolig kalender där hemmatävlingen Rally Sweden är först ut. Så vi ska göra det bästa vi kan och vill ta hem guldet, säger Dennis.

Arbetet för att få ihop budgeten för nästa års säsong startade redan tidigare i höstas, och gensvaret ute i landet har vart bra. Men även om arbetet är långt gånget är allt inte klart än.

- Direkt när första säsongen tog slut började vi jobba inför nästa. Vi har rest land och rike runt och hart många bra möten med både gamla och nya partners som vill stötta vår satsning, fortsätter Dennis.

- Vi är många i teamet som jobbar för att få ihop denna satsningen. Det ser ljust ut att vi ska komma till start, men allt är inte klart än och vi söker ständigt nya partners.

Dennis och Johan gjorde en bra första säsong i mästerskapet, och slutade aldrig sämre än femma i någon av de tävlingar de körde. De tog också flera pallplatser, och erfarenheten från årets säsong kommer bli viktig för att lyckas 2018

- VI tar med oss alla erfarenheter från i år. Tre tävlingar har vi nu kört en gång tidigare, så det blir enklare att fokusera på noterna och setup av bilen. Sen är det kul att vi kommer köra på Pirelli nästa år, som jag tävlat mycket på tidigare.

Vinnaren i nästa års mästerskap vinner en fabriksny Ford Flesta R5 från M-Sport, dessutom ingår fria startavgifter, däck och bränsle i 2019-års WRC2-mästerskap.

- Det är ett helt fantastiskt pris som passar in bra i vår målbild med en WRC2-satsning 2019. Vi ska försöka förbereda oss väl och göra vårt bästa för att ta hem priset, säger Dennis.

Dennis kommer även ingå i ett av Svensk Bilsports landslagssatsning under 2018, vilket avslöjas av Svenska Bilsportförbundet den 15 januari.

- Det är kul att få representera landslaget, och vi får ta del av många viktiga verktyg som fysisk- och psykisk träning, samt ett stort utbyte av erfarenheter, avslutar Dennis.