Nyheter

Andervang upprepade fjolårssegern och Högström åter på tronen i YRC Sprinten
Vallentuna MK genomförd 4:e deltävlingen för året i Östra öppna Sprintcupen söndagen den 10 juni. Tävlingen genomfördes i det numera tropiska klimat som råder i Sverige med stålande sol och 30 grader i skuggan

Årets tävlingen har tillfälligt bytt både tid och plats och avgjordes nu på en tävlingsträcka i Kungsängen på Livgardets övningsområde.

Som vanligt sker tävlandet klassvis i en mängd olika klasser men huvudsslaget står om penningpriset som går till snabbaste 2 WD eller 4 WD

I klassen för 2WD var hemmahoppet Niklas Karlsson en klar favorit. Niklas tog programenligt ledningen efter första åket tätt följd av Tommy Högström och fjolårssegraren Jonas Björnvad.

I andra åket tar Björnvad ledningen med 0,3 sekunder före Högström. Karlsson lägger sin tid med en snurrning i det förrädiska vägbytet ca 500 meter från mål.

I 3:e vändan förbättrar sig Niklas Karlsson medan Björnvad åker på samma tid som i åk 2. Högström krymper sin tid med 1,3 sekunder och står som segrare med 1 hel sekund före Björnvad.

I den fyrhjulsdrivna klassen var det fjolårssegraren Stig Andervang som var morgonpiggast. Öppnade med att vara 3,6 sekunder före 2:an Nils Jensen och Joakim Suld som god 3:a.

Jensen eldade på lite extra i andra åket och tog ledningen, blott en 1/10 sekund för Andervang, Suld fortfarande 3:a.

I sista åket förbättrade sig Stig med 1,3 sek, Jensen vilade ett tag i ett dike i slutdelen medan Jari Saarinen nu fick ordning på bitarna. Jari lyckades dock inte komma för Jensen andra tid utan slutade på 3:e plats. Stig tog nu sin 3:e seger i tävlingen och plocka därmed hem vandringspriset för gott.

I klass 3 Grupp F ledde Martin Broberg från start till mål och distanserade klasstvåan Sören Wesström med 0,3 sekunder och tredjeplacerade Mats Engvall med 2,2 sekunder.

I klassen 4 Grupp E upprepades scenariot men nu med Christer Örneholm som segrare före Fredrik Vistedt och tredjeplacerade Jörgen Joons.

I klass 5, appendix K avgjorde först i det sista åket. Lars Davidsson i sin ovanliga Renault Alpine förbättrade sig bäst i sista vändan och kunde gå om både Dick Larsson som nu blev 2:a och 3:an Per-Arne Sjöstedt.

Tävlingen kunde genomföras programenligt med fullt på publikparkeringen trots det fina vädrat som nog lockade en och annat till badstranden i stället.

Presskontakt:
Mats Jägerhult