Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog knep andraplatsen i Italien
Tom Kristensson, SMK Hörby, och Henrik Appelskog, Östergyllens RC, och tävlande för Opel Rallye Junior Team tog mycket fin och hedrande andra plats i Junior EM i Rally di Roma Capitale, som avslutades på söndagskvällen.

- Det känns som en seger, rapporterar en mycket glad Tom strax efter målgången i Rom.

- Ett mycket tufft rally med många utmaningar, och vi har verkligen kämpat hårt hela helgen. Tuffa sträckor och varmt, men fantastiskt stämning och publik, och att få köra en superspecial inne i Rom med storpublik var en häftig upplevelse.

- Alla hade mer eller mindre problem. Vi gjorde på lördagen en snurrning, som orsakade en punktering, eftersom jag överhettade bromsarna, så efter det fick jag ändra en del på min körstil.

- Vi är även oerhört tacksamma över det fantastiska arbete som teamet gör med bilen, den har fungerat perfekt.

- Idag har vi haft en hård fight med spanjoren Efrén Llarena om andraplatsen, och vi lyckades bärga den med 7,8 sekunders marginal.

- Nu firar vi med en hamburgare efter målgången på podiet på Lido di Ostia, avslutar Tom.

Segrade gjorde Toms Teamkompis i Opel Rallye Junior Team, lettländaren Martin Sesks, i en identisk Opel Adam R2. Således en dubbelseger för teamet, och många nya sköna poäng till båda.

EM-ledaren inför tävlingen, Diogo Gago från Portugal kom aldrig till start. Han valde av budgetskäl att delta i en deltävling i Spanska Mästerskapet i stället. Eftersom han var anmäld, och enligt regelverket då inte får delta i en annan tävling, bestraffades han av FIA, det Internationella Bilsportförbundet, med ett poängavdrag på 38 poäng från de 77 han samlat ihop på de två första deltävlingarna. Den officiella poängställningen efter helgens tävling är ej klar, men det innebär att han tappar första platsen, och ny ledare är Martin Sesks.

Det andra svenska ekipaget i klassen, Sebastian Johansson och Jesper Elfer, liksom normannen Sindre Furuseth med svenske codrivern Jim Hjerpe, tvingades båda bryta på lördagen. I den andra J-EM klassen, U28, där man kör med fyrhjulsdrivna R5 bilar, tog Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg en fin tredje plats i en Skoda Fabia R5. Tävlingen vanns totalt av en av förhandsfavoriterna, ryssen Alexey Lukyanuk i en Ford Fiesta R5.

Direkt från Italien åker nu Tom och Henrik till Tyskland, för att nästa helg kör Rallye Wartburg, en deltävling i Tyska Mästerskapet, även nu för Opel Rallye Junior Team.