Nyheter

Medaljchans för Mattias Adielsson i Rally-SM
Det finns till och med en liten chans till SM-guld för Mattias Adielsson i årets Rally-SM. Mattias och kartläsaren Andreas Johansson kommer till start för Pontus Tidemand Racing i deras Skoda Fabia R5. Samma bil och team som de så framgångsrikt tävlat för under året.

- Jättekul att få komma till Linköping igen, jag trivs med den här tävlingen och vi har många goda minnen härifrån. Det kommer att bli mycket tufft att vinna guldet då vi inte har avgörandet i egna händer, men eftersom chansen finns så det gäller att vi gör vårt bästa under hela tävlingen, säger Mattias Adielsson.

East Sweden Rally är en av de tävlingar som Adielsson gillar mest i Rally-SM, bra arrangemang och otroligt häftiga vägar är ett vanligt betyg. East Sweden Rally startar på fredag med tre specialsträckor, där den första är den mycket populära centrala publiksträckan som brukar följas av flera tusen åskådare. Under lördagen ska sju specialsträckor avgöras innan målgången vid Saab arena på eftermiddagen.

- Det känns som vi hittade rätt med bilen i Hässleholm och nu bygger vi därifrån. Jag tror att vi kan höja tempot några snäpp till. Med världsmästaren Pontus Tidemand som konkurrent kommer vi att få en bra värdemätare på hur långt vi har kommit, det blir spännande att se, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM ställning inför finalen:
1. Martin Berglund SMK Gävle 95p
2. Johan Holmberg Gotlands MF 91p
3. Fredrik Åhlin Värmlands KC 83,5p
4. Mattias Adielsson Göteborgs MF 80p


Urban Andersson