Nyheter

Midnattssolsrallyt - Folkfest på Truckstop i Örebro
Truckstop i Örebro blir serviceplats samt start och mål på KAK Midnattssolsrallyt 2019. Stora ytor för både tävlande, åskådare och evenemang för alla åldrar borgar för en riktig folkfest.

-En fullservicearena som få rallyn kan matcha, säger Wilhelm Douglas, KAK.

Ett av Europas största historiska rallyn, KAK Midnattssolsrallyt körs 2019 med Örebro som centralort. För att svälja 180-200 tävlingsekipage med besättningar samt tusentals åskådare går det åt stora ytor och en bra infrastruktur.

-Truckstop uppfyller dessa krav och tack vare det kan vi ha en sammanhållen depåyta för tävlingsbilarna, och en avskild yta för husbilar och husvagnar. Totalt rör det sig om 55 000 kvadratmeter, säger Wilhelm Douglas, generalsekreterare i arrangörsklubben KAK.

Förutom traditionell asfaltsdepå kommer de tävlande att få tillgång till verkstäder för exempelvis motorbyten, tillgång till däckverkstad, tvätthallar och liknande.

-Få rallyn i världen kan matcha den fullservicearena på totalt som vi erbjuder våra tävlande.

Åskådarna är som vanlig välkomna och i år finns över 1 000 besöksparkeringar. Utöver tävlingsbilarna i depån kommer en rad evenemang och upplevelser för alla åldrar att finnas på Truckstop, bland annat en "öppen körskola" ett lekland där de yngsta får bygga och köra trampbilar.

-Vi har tillsammans med Örebrokompaniet planerat en rad aktiviteter under tävlingsdagarna.

Även för själva tävlingen är Truckstop ett bra val, då exempelvis hela funktionärsstaben kan vara samlad på ett ställe.

-Vi kan ha snabbare kommunikation mellan exempelvis tävlingsledning, säkerhetsgruppen eller tidtagningen, vilket innebär att vi kan hålla högsta kvalitet på tävlingen, säger tävlingsledare Kalle Andersson.

-Rally när det är som bäst och evenemang för alla åldrar på en fantastisk arena borgar för att KAK Midnattssolsrallyt 2019 blir en riktig folkfest och en tävling att minnas.

Midnattssolsrallyfakta och historik

KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan. KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser:
Historic - tävlingsbilar i full fart.
Regularity - rallyinspirerade standardbilar som ska hålla en snittfart om 50km/h.

KAK Midnattssolsrallyt 2019 är en hyllning till 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist, och körs den 10/7-13/7. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare (Historic). KAK Midnattssolsrallyt följs främst av en stor nationell publik och har under åren väckt ett allt större intresse internationellt. Världs-, Europa- och Svenska mästare samt flertalet internationella tävlanden kommer att delta i tävlingen.