Nyheter

Missa inte bilsporten live i SVT under SM-veckan
Rally först ut för bilsporten i SM-veckan - Se det live i SVT på fredag. SM-veckan vänder hem till där allt började för tio år sedan. Malmö är åter värdstad när SM-veckan i sommar firar tioårsjubileum. Under vecka 26 kommer närmare trettio olika idrotter genomföra SM-tävlingar i Malmö. Bilsporten finns representerat med två. Radiostyrd bilsport och rally.

- Den radiostyrda bilsporten kommer köra ute på gräs vid Ribbersborg där en del andra idrotter också kommer närvara. Och där kommer flera av landets stjärnor till start med David Ronnefalk i spetsen, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Sträckan som är klar för att ta emot SM-eliten i rally kommer köras som en vändsträcka med start och mål vid Lockarps Gokartbana.

- Det kommer att gå fort, sträckan är snabb och du får inte vara rädd för att hålla ner högerfoten på årets SM-sprint, säger Ekwall som precis som arrangörer och kommande publik kommer få se två riktiga världsstjärnor komma till start, Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson. Tidemand som vunnit WRC2 och Kristoffersson som är dubbel världsmästare i rallycross är också gamla teamkollegor från juniortiden då de körde JTCC tillsammans. Nu ställs de mot varandra när rallyt avgörs fredagen den 28 juni. Som alltid är det SVT som är sändande TV-kanal. För den som inte är på plats i Malmö kommer rallyt sändas i play och med finaler i TV.
Och Tidemand är laddad för ett nytt SM.

- Det här ser jag fram emot, det ska bli kanonkul, säger Pontus. Nu var det ett tag sen jag fick chansen att köra SM-sprint, men jag har väldigt goda minnen från tidigare år med två segrar på två starter och som jag brukar säga så är det alltid extra roligt att tävla inför svensk rallypublik, och i ett sådant här format, säger Pontus Tidemand.

Men Tidemand kommer få konkurrens och det från en gammal teamkollega och den regerande SM-veckavinnare i rally från i vintras i Sundsvall, Johan Kristoffersson.

- Det ska bli jätteroligt att mäta sig mot honom, säger Kristoffersson, som kamperade ihop med Tidemand i JTCC redan 2008 och därefter i rallycross 2013 för Kristoffersson Motorsport.

I den klassen 2wd är det Daniel Röjsel som är mannen att slå. Han har två raka SM-guld i bagaget. Och målet är att ta ett tredje raka i Malmö nu på fredag.

-Det blir tufft men vi måste ju försöka. Bara för att det har gått bra dom senaste gånger finns dock inga garantier. Marginalerna brukar vara minimala, säger en laddad Daniel inför fredagens tävling.

TV-tider
SVTPLAY 10.00-17.15.
SVT 15.00-17.15