Nyheter

Klasseger och medalj - höga rallymål i Kolsva
Kolsva MS har alltid haft framgångar i rally och inför SM-finalen i Sandviken är förhoppningarna stora. En JSM-medalj och en klassvinst är målet.

De två talanger som försvarar klubbens färger är Martin Jakobsson och William Binbach. Martin kör en Toyota Corolla i JSM Trimmat 2WD och ligger på bronsplats inför lördagens final i Sandviken.

- Det är bara att ösa på. Jag kan nå silver, men då måste allt klaffa för mig och värste konkurrenten ha en dålig dag, säger Martin.

I rally kan allt hända, men för att Martin ska förlora bronspengen i den fjärde och sista deltävlingen ska mycket till. Dagens tabellfyra måste vinna klassen och de framför misslyckas.

- Att vi inte skulle rå på redan klara mästarna från Nyköping, det insåg vi tidigt. Men målet har hela tiden varit en medalj och det ska vi göra allt för att köra till oss på lördag!

Till sin hjälp har han rutinerade co-drivern Håkan Lundh och chefsmekaniker är pappa Ronnie Jakobsson.

Kolsva Motorsällskaps andra talang, William Binbach, fyller också 24 år senare i år. Han var ytterst nära att vinna klassen Otrimmat 2WD med sin Peugeot 208 R2 för två veckor sedan i Linköping. Han var snabbast på fem av sju specialsträckor, till och med snabbare än alla trimmade på en av sträckorna! Men tappade allt när bilen gled ut lite i en kurva, slog i någonting och vände runt.

- Det var inget farligt, men vi fastnade i vägkanten där det var väldigt löst, säger William. Innan de kom loss hade det gått fyra minuter.

- I Sandviken vill vi ha revansch! Då ska vi inte göra något misstag.

Den som hjälper William med notläsningen från högerstolen är Robin Hallman och den som sköter bilen under serviceuppehållet är pappa Thomas Binbach.

Ordförande i Kolsva MS är sedan flera år Per-Arne Broström.

- Vår trakt har alltid haft många motorintresserade och det är klart att det är väldigt glädjande att vi har så duktiga juniorer. Det lovar gott för framtiden!

Annemo Friberg